PISTAĆ DESERT SLAĐI OD KLASIČNOG Odličan za iznenadne goste, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Potrebno je
- 150 g mlevenog keksa
- 40 g otopljenog maslaca
- 250 g hladnog maskarponea
- 175 g hladnog krem-sira po želji
- 100 g hladne slatke pavlake
- 2 kašike krema od pistaća
Za gornji sloj:
- namaz od pistaća
Priprema:
U jednoj posudi umutite maskarpone, krem sir i slatku pavlaku u čvrst sneg. Keks pomešajte sa otopljenim maslacem. 1/3 čaše napunite smesom od keksa pa preko sipajte krem. Zagrejte namaz od pistaća pa prelijte preko krema. Dekorišite po želji. Ostavite desert najmanje sat vremena u frižideru pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)