TRADICIONALNI ĐUVEČ S MESOM Zasitno jelo bogatog ukusa, sprema se za tili čas

Ana Klikovac

13:52

U sosu sa 0

Eto ideje za savršen ručak...

đuveč
Printscreen/Youtube

Đuveč je starinsko jelo koje se pravi od povrća i prinča, a neke domaćice u ovo varivo često dodaju i meso. Danas vam predlažemo da napravite đuveč sa mesom po želji, a priprema je poprilično jednostavna. Ako volite malo pikantnija jela, onda možete u đuveč da dodate i malo ljute papričice. 

Sastojci: 

4 paradajza
1-2 paprike 
1 plavi patlidžan
1 crni luk 
300 g pirinča 
1 ravna kašika masti 
400 g mesa po želji 

Recept za đuveč sa mesom: 

Istopite mast u šerpi, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte papriku koju ste isekli po želji i promešajte, a zatim dodajte i sečeni patlidžan (ako ima krupne semenke izvadite ih). Sipajte malo vode i promešajte. Paradajz zasecite u obliku krsta, pa blanširate par minuta u ključaloj vodi. Zatim skinite kožicu, isecite ga i dodajte u šerpu. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte đuveč sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte opran pirinač i promešajte, pa ako je potrebno sipajte još malo vode. Nastavite da kuvate đuveč dok i pirinač ne omekša. Za to vreme meso isecite na kockice, pa propržite na ulju ili masti. Dodajte ga u gotov đuveč i promešajte. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading