NAJBOLJI SOS ZA BEČKE ŠNICLE Donosimo vam recept kafanskih majstora, biće sočne i slasne
Pravi se brzo i lako, a dodaće na ukusu.
Potrebno je
- 1/4 šolje belog suvog vina
- 2 kašike svežeg soka od limuna
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 6 kašika putera
- 2 kašike iseckanog peršuna
Priprema
Ostavite ulje u kome su se pržile šnicle. Dodajte vino i limunov sok pa stavite oko 3 minuta, na srednjoj temperaturi. Dodajte pavlaku i ostavite da struji oko minut, dok ne ispari polovina tečnosti. Onda skinite sa ringle i dodajte puter, tri puta po dve kašike, uz neprestano mešanje. Dodajte seckan peršun. Prelijte šnicle sosom, pa ih dekorišite kriškama limuna. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
ALEKSANDRIN LIJA KOLAČ SA BUDEVOM OBOŽAVAJU DECA Mekan kao duša i sočan, za sve prilike
Napravite ovaj neodoljivi jesenji desert sa bundevom po receptu Aleksandre Stupar iz Zrenjanina
Komentari (0)