SUPA OD AVOKADA I PARADAJZA Lepo izgleda, lako se sprema, a veoma je zdrava
Ova supa se jede hladna.
Sastojci:
300 g avokada
200 g paradajza
100 g crnog luka
750 ml vode
1 kašika mešavine suvih začina
2 kašike maslinovog ulja
sok od 1 limuna
100 ml mleka
1 ljuta papričica
1 kašičica seckanog peršuna
3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Kratko prokuvati vodu sa mešavinom začina, 3 minuta). Prodinstati pola količine iseckanog luka i 100 g iseckanog paradajza. Avokado očišćen i isečen na komade poprskati limunovim sokom i usitniti u blenderu zajedno sa začinjenom vodom i dinstanim paradajzom. Sipati u činiju, dodati mleko i iseckanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešati i u staviti u frižider da stoji sat vremena. Preostali luk i paradajz isecite na kockice. Ohlađenu supu pospite peršunom i poslužite uz paradajz, luk i kiselu pavlaku.
Možda vas zanima:
JELO NA KAŠIKU Čorba od spanaća i pirinča je zdrava, ukusna i daje snagu za ceo dan!
Može da se jede kao predjelo ili glavno jelo.
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.
ZDRAVO PROLEĆNO JELO Hladna supa od rotkvica začinjena mirođijom
Supa od rotkvica se jede hladna. Ako ne volite hladnu supu, možete da je podgrejete i služite toplu.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (1)
Dodati mleko i ljute papricice, ~ Ali koje koliko?