ZLATNI RUČAK Oduševiće vas ukus bundeve i sočiva u neodoljivoj čorbi

Alo.rs

10:33

Zdravi zalogaji 0

Toplo jelo na kašiku koje ćete stalno spremati.

ZLATNI RUČAK Oduševiće vas ukus bundeve i sočiva u neodoljivoj čorbi
pixabay

Čorba od bundeve i sočiva

Sastojci:

1 crni luk

400 g kockica bundeve

150 g crvenog sočiva

2  kocke za supu

3 cm korena đumbira

so, biber

ulje

Priprema: 

Skuvajte kocke za supu u 1 litar vode. Na ulju propržite seckani crni luk, a kad zacakli dodajte bundevu, sočivo i 0,7 l supe napravljene od kocki. Promešajte i dodajte oljušteni te izrendani đumbir. Kuvajte oko 20 minuta ili dok bundeva i sočivo ne smekšaju. Posolite, pobiberite i izblendirajte štapnim mikserom. Podesite gustinu dodajući još preostale supe. Poslužite uz tostiran hleb.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading