ZLATNI RUČAK Oduševiće vas ukus bundeve i sočiva u neodoljivoj čorbi
Toplo jelo na kašiku koje ćete stalno spremati.
Čorba od bundeve i sočiva
Sastojci:
1 crni luk
400 g kockica bundeve
150 g crvenog sočiva
2 kocke za supu
3 cm korena đumbira
so, biber
ulje
Priprema:
Skuvajte kocke za supu u 1 litar vode. Na ulju propržite seckani crni luk, a kad zacakli dodajte bundevu, sočivo i 0,7 l supe napravljene od kocki. Promešajte i dodajte oljušteni te izrendani đumbir. Kuvajte oko 20 minuta ili dok bundeva i sočivo ne smekšaju. Posolite, pobiberite i izblendirajte štapnim mikserom. Podesite gustinu dodajući još preostale supe. Poslužite uz tostiran hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN I NEOBIČAN OBROK Spanać sa suvim mesom smazaćete za čas
Možete praviti kao salatu i nositi na posao.
INSTAGRAMIČNE PUSLICE Magičan recept za vazdušasti desert
Lake za pripremu, još laganije teksture.
POLJUPČIĆ IZ BRAZILA Zasladite veče neobičnim desertom
Poslastica iz daleka biće pravi užitak.
JELO KOJE ĆE IZAZVATI OSMEH SVAKOG GOSTA Spiralni tart od povrća za svaki dan
Svaka domaćica može da ga napravi.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)