POLJUPČIĆ IZ BRAZILA Zasladite veče neobičnim desertom
Poslastica iz daleka biće pravi užitak.

Brigadejro
Možda vas zanima:

ČEŠKI DESERT NAJPOZNATIJI NA SVETU Napravite TRDELNIK kao iskusni češki kuvar
Možda je malo neobična priprema, ali snaći ćete se.

TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.

KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.

KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.
Sastojci:
Za kuglice:
400 ml kondenzovanog mleka
3 kašike kakaa
1 kašika putera
Za dekorisanje:
kokos
čokoladne mrvice
šećer u prahu
Priprema:
U šerpu sipajte kondenzovano mleko, a potom kakao i puter. Kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje. Potrebno je 10 minuta da se smesa ujednači i počne odvajati s dna posude. Kad se ugreje, sklonite s vatre i sipajte u drugu posudu da se ohladi. U tanjir sipajte čokoladne mrvice. Od smese pravite kuglice i uvaljajte u čokoladne mrvice.
SAVET Da bi se kuglice lakše oblikovale, koristite što manje masno kondenzovano mleko
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)