JELO KOJE ĆE IZAZVATI OSMEH SVAKOG GOSTA Spiralni tart od povrća za svaki dan
Svaka domaćica može da ga napravi.
Spiralni tart
Sastojci:
Za koru:
170 g brašna
85 g putera
1 belance
Za nadev:
500 g rikota sira
1 jaje
1 kašičica bosiljka
1 patlidžan
1 tikvica
2 šargarepe
1 paškanat
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Umesite testo od brašna, putera i soli i ostavite u frižideru pola sata. Razvucite ga i stavite u pleh. Koricu premažite belancetom i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Povrće isecite na tanke uzdužne kriške. Pomešajte sir, jaja i bosiljak, posolite i sipajte na pečenu koru. Odozgo ređajte povrće u spiralu. Premažite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite još malo bosiljka. Vratite u rernu na još 35 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)