JELO KOJE ĆE IZAZVATI OSMEH SVAKOG GOSTA Spiralni tart od povrća za svaki dan
Svaka domaćica može da ga napravi.
Spiralni tart
Sastojci:
Za koru:
170 g brašna
85 g putera
1 belance
Za nadev:
500 g rikota sira
1 jaje
1 kašičica bosiljka
1 patlidžan
1 tikvica
2 šargarepe
1 paškanat
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Umesite testo od brašna, putera i soli i ostavite u frižideru pola sata. Razvucite ga i stavite u pleh. Koricu premažite belancetom i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Povrće isecite na tanke uzdužne kriške. Pomešajte sir, jaja i bosiljak, posolite i sipajte na pečenu koru. Odozgo ređajte povrće u spiralu. Premažite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite još malo bosiljka. Vratite u rernu na još 35 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)