JELO KOJE ĆE IZAZVATI OSMEH SVAKOG GOSTA Spiralni tart od povrća za svaki dan
Svaka domaćica može da ga napravi.
Spiralni tart
Sastojci:
Za koru:
170 g brašna
85 g putera
1 belance
Za nadev:
500 g rikota sira
1 jaje
1 kašičica bosiljka
1 patlidžan
1 tikvica
2 šargarepe
1 paškanat
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Umesite testo od brašna, putera i soli i ostavite u frižideru pola sata. Razvucite ga i stavite u pleh. Koricu premažite belancetom i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Povrće isecite na tanke uzdužne kriške. Pomešajte sir, jaja i bosiljak, posolite i sipajte na pečenu koru. Odozgo ređajte povrće u spiralu. Premažite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite još malo bosiljka. Vratite u rernu na još 35 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)