TIPIČNO ŠPANSKO JELO NA VAŠOJ TRPEZI Paelja s morskim plodovima je tako prosta za napraviti
Sličan je ukus našem pilavu.
Paelja s morskim plodovima
Sastojci:
500 g morskih plodova (mogu i samo lignje)
250 g očišćenih gambora
1 crni luk
2 čena belog luka
1 veća šargarepa
1 crvena paprika
1 šaka graška
2 kašike maslinovog ulja
1/2 čaše belog vina
1 kesica šafrana
so, biber, peršun
2 šolje pirinča za rižoto
Priprema:
Na ulju propržite luk da bude staklast. Dodajte šargarepu i kockice paprike. Kada povrće omekša, stavite morske plodove. Pržite 15 minuta uz mešanje, pa dodajte obareni grašak i ispresovan beli luk. Sipajte vino i šafran, te dobro promešajte. Krčkajte dok tečnost skoro skroz ne ispari. Na kraju dodajte skuvani pirinač. Servirajte uz belo vino.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.
OVAKVU ČORBU NISTE JELI Specijalitet koji nam dolazi iz Slovenije će vas očarati
Toliko je ukusna da će vam postati omiljena.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)