TIPIČNO ŠPANSKO JELO NA VAŠOJ TRPEZI Paelja s morskim plodovima je tako prosta za napraviti

Alo.rs

18:01

Bakina vanglica 0

Sličan je ukus našem pilavu.

TIPIČNO ŠPANSKO JELO NA VAŠOJ TRPEZI Paelja s morskim plodovima je tako prosta za napraviti
unsplash.com

Paelja s morskim plodovima

Sastojci:

500 g morskih plodova (mogu i samo lignje)

250 g očišćenih gambora

1 crni luk

2 čena belog luka

1 veća šargarepa

1 crvena paprika

1 šaka graška

2 kašike maslinovog ulja

1/2 čaše belog vina

1 kesica šafrana

so, biber, peršun

2 šolje pirinča za rižoto

Priprema:

Na ulju propržite luk da bude staklast. Dodajte šargarepu i kockice paprike. Kada povrće omekša, stavite morske plodove. Pržite 15 minuta uz mešanje, pa dodajte obareni grašak i ispresovan beli luk. Sipajte vino i šafran, te dobro promešajte. Krčkajte dok tečnost skoro skroz ne ispari. Na kraju dodajte skuvani pirinač. Servirajte uz belo vino.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading