TIPIČNO ŠPANSKO JELO NA VAŠOJ TRPEZI Paelja s morskim plodovima je tako prosta za napraviti
Sličan je ukus našem pilavu.

Paelja s morskim plodovima
Možda vas zanima:

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.


MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.

OVAKVU ČORBU NISTE JELI Specijalitet koji nam dolazi iz Slovenije će vas očarati
Toliko je ukusna da će vam postati omiljena.
Sastojci:
500 g morskih plodova (mogu i samo lignje)
250 g očišćenih gambora
1 crni luk
2 čena belog luka
1 veća šargarepa
1 crvena paprika
1 šaka graška
2 kašike maslinovog ulja
1/2 čaše belog vina
1 kesica šafrana
so, biber, peršun
2 šolje pirinča za rižoto
Priprema:
Na ulju propržite luk da bude staklast. Dodajte šargarepu i kockice paprike. Kada povrće omekša, stavite morske plodove. Pržite 15 minuta uz mešanje, pa dodajte obareni grašak i ispresovan beli luk. Sipajte vino i šafran, te dobro promešajte. Krčkajte dok tečnost skoro skroz ne ispari. Na kraju dodajte skuvani pirinač. Servirajte uz belo vino.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)