UKUSNO I SOČNO JELO Medaljoni sa suvim šljivama osvojiće vas na prvi griz

Alo.rs

16:00

Zdravi zalogaji 0

Neobičan, a jedinstven obrok.

UKUSNO I SOČNO JELO Medaljoni sa suvim šljivama osvojiće vas na prvi griz
Shutterstock

Medaljoni u sosu od suvih šljiva

Sastojci:

1 svinjski file (od 500 g)

200 g suvih šljiva

100 g dimljene slanine

1 veza mladog crnog luka

1 sveža ljuta paprika,

2 dl belog vina

so i biber

Priprema:

Svinjski fi le isecite na komade debljine oko 2 cm. Pritisnite ih dlanom da se istanje. Pecite ih po 2-3 minuta s obe strane. Pečene medaljone stavite u vatrostalnu činiju na toplo mesto i posolite i pobiberite. U tiganju u kojem ste pekli meso stavite iseckanu slaninu, kada počne da se topi stavite mladi luk isečen na manje komade. Promešajte i kad luk zamiriše dodajte suve šljive i iseckanu papriku. Sipajte vino. Kuvajte na laganoj vatri, bez mešanja, dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od desetak minuta da se šljive ne bi prekuvale i da od njih ne dobijete pekmez. Meso u tanjiru prelijte ovim sosom i uz njega poslužite pire krompirom ili pirinčem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading