UKUSNO I SOČNO JELO Medaljoni sa suvim šljivama osvojiće vas na prvi griz
Neobičan, a jedinstven obrok.
Medaljoni u sosu od suvih šljiva
Sastojci:
1 svinjski file (od 500 g)
200 g suvih šljiva
100 g dimljene slanine
1 veza mladog crnog luka
1 sveža ljuta paprika,
2 dl belog vina
so i biber
Priprema:
Svinjski fi le isecite na komade debljine oko 2 cm. Pritisnite ih dlanom da se istanje. Pecite ih po 2-3 minuta s obe strane. Pečene medaljone stavite u vatrostalnu činiju na toplo mesto i posolite i pobiberite. U tiganju u kojem ste pekli meso stavite iseckanu slaninu, kada počne da se topi stavite mladi luk isečen na manje komade. Promešajte i kad luk zamiriše dodajte suve šljive i iseckanu papriku. Sipajte vino. Kuvajte na laganoj vatri, bez mešanja, dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od desetak minuta da se šljive ne bi prekuvale i da od njih ne dobijete pekmez. Meso u tanjiru prelijte ovim sosom i uz njega poslužite pire krompirom ili pirinčem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)