UKUSNO I SOČNO JELO Medaljoni sa suvim šljivama osvojiće vas na prvi griz
Neobičan, a jedinstven obrok.
Medaljoni u sosu od suvih šljiva
Sastojci:
1 svinjski file (od 500 g)
200 g suvih šljiva
100 g dimljene slanine
1 veza mladog crnog luka
1 sveža ljuta paprika,
2 dl belog vina
so i biber
Priprema:
Svinjski fi le isecite na komade debljine oko 2 cm. Pritisnite ih dlanom da se istanje. Pecite ih po 2-3 minuta s obe strane. Pečene medaljone stavite u vatrostalnu činiju na toplo mesto i posolite i pobiberite. U tiganju u kojem ste pekli meso stavite iseckanu slaninu, kada počne da se topi stavite mladi luk isečen na manje komade. Promešajte i kad luk zamiriše dodajte suve šljive i iseckanu papriku. Sipajte vino. Kuvajte na laganoj vatri, bez mešanja, dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od desetak minuta da se šljive ne bi prekuvale i da od njih ne dobijete pekmez. Meso u tanjiru prelijte ovim sosom i uz njega poslužite pire krompirom ili pirinčem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)