UKUSNO I SOČNO JELO Medaljoni sa suvim šljivama osvojiće vas na prvi griz
Neobičan, a jedinstven obrok.

Medaljoni u sosu od suvih šljiva
Možda vas zanima:



ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.

Sastojci:
1 svinjski file (od 500 g)
200 g suvih šljiva
100 g dimljene slanine
1 veza mladog crnog luka
1 sveža ljuta paprika,
2 dl belog vina
so i biber
Priprema:
Svinjski fi le isecite na komade debljine oko 2 cm. Pritisnite ih dlanom da se istanje. Pecite ih po 2-3 minuta s obe strane. Pečene medaljone stavite u vatrostalnu činiju na toplo mesto i posolite i pobiberite. U tiganju u kojem ste pekli meso stavite iseckanu slaninu, kada počne da se topi stavite mladi luk isečen na manje komade. Promešajte i kad luk zamiriše dodajte suve šljive i iseckanu papriku. Sipajte vino. Kuvajte na laganoj vatri, bez mešanja, dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od desetak minuta da se šljive ne bi prekuvale i da od njih ne dobijete pekmez. Meso u tanjiru prelijte ovim sosom i uz njega poslužite pire krompirom ili pirinčem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)