I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru
Oduševiće vas spoj.
Ćuretina sa bukovačom
Sastojci:
2 ćureće šnicle
200 g bukovača
1 kocka maslaca
80 g gorgonzole
2 kocke crne čokolade
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika kakaoa
zelena salata
so, biber
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Na maslacu propržite šnicle, kratko, samo da dobiju boju. Posolite je tokom prženja. Premestite u tanak pleh u kojem će se zapeći. Isečene bukovače propržite na maslacu, u istom tiganju. Začinite solju i biberom, pa kad budu gotove, stavite preko mesa. Ubacite u rernu
na 3-4 minuta, tek da se malo zapeku. Zatim izvadite i namrvite gorgonzolu. Vratite u rernu nakratko, samo da se sir rastopi. Dok se meso peče, opet u istom tiganju, samo na nižoj temperaturi, rastopite čokoladu i izmešate je sa kakaom. Ugasite šporet i postepeno dodajte ulje da se dobije gladak, gust sos. Izvadite meso s
bukovačama na tanjir za serviranje, pospite sosom od čokolade i dekorišite zelenom salatom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.
Pečurke u pavlaci
Prosto su neodoljive.
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)