GOTOVA ZA 30 MINUTA Najukusnija kremasta supa od celera
Zdravo kuvano jelo uvek dobro dođe.
Sastojci:
2 korena celera
1 crni luk
2 čena belog luka
1 lovorov list
½ litra bujona od povrća
4 kašike pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte sitno seckani beli luk, iseckan celer i lovor. Prodinstajte kratko i dodajte bujon. Dodajte so i biber po ukusu. Kuvajte poklopljeno 10-15 minuta, da celer omekša. Sklonite s vatre i usitnite smesu štapnim mikserom. Vratite na šporet i dodajte vode koliko je potrebno da dobijete željenu gustinu supe. Dodajte pavlaku za kuvanje i kad provri sklonite sa šporeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO NA KAŠIKU Čorba od spanaća i pirinča je zdrava, ukusna i daje snagu za ceo dan!
Može da se jede kao predjelo ili glavno jelo.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet je okrepljujuće kuvano jelo od piletine i povrća
Možete da je poslužite kao samostalno jelo jer je bogata sastojcima ili kao predjelo.
JEDNOSTAVNA, A FINA Supa od šargarepe je jeftino, a ukusno čorbasto jelo
Ovakva supica će prijati stomaku posle uživanja u mesu tokom praznika.
ZA SVE LJUBITELJE ZDRAVE ISHRANE Krem čorba od cvekle i OVOG VOĆA biće vam odmah najbolja
Spoj ove dve namirnice je neobičan, ali sjajan.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)