BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet je okrepljujuće kuvano jelo od piletine i povrća
Možete da je poslužite kao samostalno jelo jer je bogata sastojcima ili kao predjelo.
Sastojci:
250 g pilećeg filea
3 šargarepe
100 g celera
1 glavica crnog luka
1 lovorov list
1 kašičica soli
1,5 l vode
50 g graška
Za zgušnjavanje:
1 jaje
2 ravne kašike brašna
125 ml pavlake za kuvanje
Začini:
2 kašike iseckanog peršuna
1/4 kašičice bibera
1/2 kašičice mlevene ljute paprike
1/2 limuna (sok)
Priprema:
Pileće meso staviti u šerpu, dodati očišćenu šargarepu, celer, luk i lovorov list. Sipati vodu i posoliti. Poklopiti i kada provri smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 1 sat dok meso i povrće omekšaju. Procediti. Jednu šargarepu i sav celer izgnječiti, vratiti u šerpu. Odvojeno skuvati grašak u posoljenoj vodi i procediti. Pileće meso iseckati na sitne komade. Iseckati i preostalu šargarepu. Dodati meso, šargarepu i grašak u supu. Vratiti šerpu na ringlu, poklopiti i ostaviti da provri na tihoj vatri. Dodati biber i mlevenu papriku. Zgušnjavanje: Umutiti jaje viljuškom. Dodati brašno i pavlaku. Sjediniti tako da ne bude grudvica. Sipati u vruću supu uz mešanje. Na tihoj vatri kuvati 5 minuta da se čorba zgusne. Dodati iseckan peršun i sok od limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO, ZDRAVO I UKUSNO JELO Lagana čorba od spanaća i pirinča
Uz ovu čorbu će zavoleti spanać i oni koji ga ne vole.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)