BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet je okrepljujuće kuvano jelo od piletine i povrća

Trpeza/ V.V.

14:30

Zdravi zalogaji 0

Možete da je poslužite kao samostalno jelo jer je bogata sastojcima ili kao predjelo.

BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet je okrepljujuće kuvano jelo od piletine i povrća
Shutterstock

Sastojci:

250 g pilećeg filea

3 šargarepe

100 g celera

1 glavica crnog luka

1 lovorov list

1 kašičica soli

1,5 l vode

50 g graška

Za zgušnjavanje:

1 jaje

2 ravne kašike brašna

125 ml pavlake za kuvanje

Začini:

2 kašike iseckanog peršuna

1/4 kašičice bibera

1/2 kašičice mlevene ljute paprike

1/2 limuna (sok)

Priprema:

Pileće meso staviti u šerpu, dodati očišćenu šargarepu, celer, luk i lovorov list. Sipati vodu i posoliti. Poklopiti i kada provri smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 1 sat dok meso i povrće omekšaju. Procediti. Jednu šargarepu i sav celer izgnječiti, vratiti u šerpu. Odvojeno skuvati grašak u posoljenoj vodi i procediti. Pileće meso iseckati na sitne komade. Iseckati i preostalu šargarepu. Dodati meso, šargarepu i grašak u supu. Vratiti šerpu na ringlu, poklopiti i ostaviti da provri na tihoj vatri. Dodati biber i mlevenu papriku. Zgušnjavanje: Umutiti jaje viljuškom. Dodati brašno i pavlaku. Sjediniti tako da ne bude grudvica. Sipati u vruću supu uz mešanje. Na tihoj vatri kuvati 5 minuta da se čorba zgusne. Dodati iseckan peršun i sok od limuna.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading