BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet je okrepljujuće kuvano jelo od piletine i povrća
Možete da je poslužite kao samostalno jelo jer je bogata sastojcima ili kao predjelo.
Sastojci:
250 g pilećeg filea
3 šargarepe
100 g celera
1 glavica crnog luka
1 lovorov list
1 kašičica soli
1,5 l vode
50 g graška
Za zgušnjavanje:
1 jaje
2 ravne kašike brašna
125 ml pavlake za kuvanje
Začini:
2 kašike iseckanog peršuna
1/4 kašičice bibera
1/2 kašičice mlevene ljute paprike
1/2 limuna (sok)
Priprema:
Pileće meso staviti u šerpu, dodati očišćenu šargarepu, celer, luk i lovorov list. Sipati vodu i posoliti. Poklopiti i kada provri smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 1 sat dok meso i povrće omekšaju. Procediti. Jednu šargarepu i sav celer izgnječiti, vratiti u šerpu. Odvojeno skuvati grašak u posoljenoj vodi i procediti. Pileće meso iseckati na sitne komade. Iseckati i preostalu šargarepu. Dodati meso, šargarepu i grašak u supu. Vratiti šerpu na ringlu, poklopiti i ostaviti da provri na tihoj vatri. Dodati biber i mlevenu papriku. Zgušnjavanje: Umutiti jaje viljuškom. Dodati brašno i pavlaku. Sjediniti tako da ne bude grudvica. Sipati u vruću supu uz mešanje. Na tihoj vatri kuvati 5 minuta da se čorba zgusne. Dodati iseckan peršun i sok od limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu
Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Jelo koje greje i okrepljuje telo i dušu
Ako želite da napravite čorbu ali da je drugačija od one koju inače kuvate probajte ovaj recept iz Sarajeva. restoranski specijalitet sada može biti deo vaše trpeze. Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili iz restorana
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
JELO NA KAŠIKU Čorba od spanaća i pirinča je zdrava, ukusna i daje snagu za ceo dan!
Može da se jede kao predjelo ili glavno jelo.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)