PRIPREMITE SE ZA LETO Dijeta sa jagodama daje brze rezultate!
Počela im je sezona.
Jagoda dijeta
Prvi dan
Doručak:
Uzmite 250 g jagoda, operite ih i isecite na kriške. Polovinu jabuke isecite na kockice, a pola banane na kolutiće. U velikoj činiji lagano pomešajte sve sastojke uz dodatak jedne kašičice meda i 50 g nezaslađenog jogurta.
Užina:
100 grama jagoda i 1 dl nemasnog mleka ubacite u blender, dodajte 1/2 kašičice meda i 50 ml negazirane
mineralne vode i sve to izmiksujte.
Ručak:
Potrebno vam je 150 g jagoda, parče ćurećih grudi, 100 g krastavca, 300 g špargle, 10 g peršuna, 20 g mlevenih oraha, kašika soka od limuna, 6 kašika čorbe od povrća, kašičica maslinovog ulja. Očistite špargle, isecite na komade i blanširajte. Jagode operite i isecite na krugove. Isecite krastavac na kriške, a obarene ćureće grudi na trake. Sve to pomešajte u velikoj činiji. Preko toga sipajte sos napravljen od soka od limuna, šest kašika čorbe i maslinovog ulja. Pospite orasima.
Užina:
100 g jagoda, 1 dl niskomasnog jogurta miksajte sa kašičicom meda.
Večera:
Pomešajte veći kuvani krompir, glavicu sitno seckanog crnog luka, mali kuvani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i peršun. Začinite.
Drugi dan
Doručak:
2 kriške integralnog hleba premazanog niskomasnim sirom
Užina:
Izblendajte 200 grama jagoda. Napravljeni pire pomešajte sa različitim bobicama, dodajte kašičicu putera i kašičicu meda.
Ručak:
U velikoj činiji pomešajte sitno seckane jagode (100 g), 1/2 zelene salate, paradajz, papriku, nemasni sir (50 g), jogurt (1/2 dl), sok od limuna, so po ukusu, tost od kriške integralnog hleba isečen na kockice.
Užina:
Napravite koktel d mešavine soka od jagoda (1 dl), nemasnog jogurta (1 dl) i soka od ananasa (1/2 dl).
Večera:
Palačinke pecite u teflonskom tiganju i služite sa kremom od gnječenih jagoda, mladog sira i kašičice meda.
Treći dan
Doručak:
Ovsenu kašu pomešajte sa 1/2 dl soka od jabuke, pola banane i 100 g kolutića jagoda.
Užina:
1 dl niskokaloričnog jogurta, 100 g jagoda i kašičica meda - sve dobro miksajte u blenderu.
Ručak:
200 g svežih jagoda i čupavi karfiol: manju glavicu karfiola obarite, premažite kašičicom putera, pa pospite komadićima sitno seckane šunke (30 g).
Užina:
Mešavina po 1 dl soka od pomorandže i jagoda sa kašičicom meda.
Večera:
Napravite pire od jedne barene šargarepe i jednog barenog krompira uz dodatak mleka. Dodajte kašičicu maslaca i malo vode. Sipajte pire u vatrostalnu posudu, preko njega stavite kolutove paradajza i paprike isečene na trake. Pospite kašikom parmezana, a po želji dodajte prstohvat bosiljka. Zapecite u rerni 15 minuta. Pire prelijte mešavinom gustog soka od jednog paradajza i 100 g jagoda.
Četvrti dan
Doručak:
2 kriške integralnog hleba s namazom od nemasnog sira i 50 g jagoda.
Užina:
Multivitaminska mešavina od jedne pomorandže, jedne jabuke i 100 g jagoda. Dodajte kašičicu meda i još malo miksajte.
Ručak:
Ribu po želji lagano dinstajte sa crnim lukom, začinite peršunom i kriškama limuna. Na ribu stavite i kolutove od 50 g jagoda i po želji malo senfa.
Užina:
U blender ubacite 150 g jagoda, kašičicu meda, sok od jednog limuna, i 1 dl vode.
Večera:
Dok pečete jedan veći krompir u rerni (sa ljuskom), u blenderu pravite mešavinu od sveže šargarepe, paprike, lista celera i soka od limuna. Potrebno je napraviti nešto nalik pasti. Posebno pomešajte nekoliko većih jagoda, 50 g nemasnog sira i 1 dl jogurta. Skinite ljusku sa krompira pa ga prekrijte prvim namazom, a zatim prelijte i namazom od jagoda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
AKO VIDITE DA ĆE DA VAS SASTAVI Napravite ovaj napitak i prehlada NESTAJE odmah
Jednostavni sastojci, a toliko zdravi.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)