PRIPREMITE SE ZA LETO Dijeta sa jagodama daje brze rezultate!

Alo.rs

17:00

Zdravi zalogaji 0

Počela im je sezona.

žena
Shutterstock

Jagoda dijeta

Prvi dan

Doručak:

Uzmite 250 g jagoda, operite ih i isecite na kriške. Polovinu jabuke isecite na kockice, a pola banane na kolutiće. U velikoj činiji lagano pomešajte sve sastojke uz dodatak jedne kašičice meda i 50 g nezaslađenog jogurta.

Užina:

100 grama jagoda i 1 dl nemasnog mleka ubacite u blender, dodajte 1/2 kašičice meda i 50 ml negazirane 
mineralne vode i sve to izmiksujte.

Ručak:

Potrebno vam je 150 g jagoda, parče ćurećih grudi, 100 g krastavca, 300 g špargle, 10 g peršuna, 20 g mlevenih oraha, kašika soka od limuna, 6 kašika čorbe od povrća, kašičica maslinovog ulja. Očistite špargle, isecite na komade i blanširajte. Jagode operite i isecite na krugove. Isecite krastavac na kriške, a obarene ćureće grudi na trake. Sve to pomešajte u velikoj činiji. Preko toga sipajte sos napravljen od soka od limuna, šest kašika čorbe i maslinovog ulja. Pospite orasima.

Užina:

100 g jagoda, 1 dl niskomasnog jogurta miksajte sa kašičicom meda.

Večera:

Pomešajte veći kuvani krompir, glavicu sitno seckanog crnog luka, mali kuvani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i peršun. Začinite.

Drugi dan

Doručak:

2 kriške integralnog hleba premazanog niskomasnim sirom

Užina:

Izblendajte 200 grama jagoda. Napravljeni pire pomešajte sa različitim bobicama, dodajte kašičicu putera i kašičicu meda.

Ručak:

U velikoj činiji pomešajte sitno seckane jagode (100 g), 1/2 zelene salate, paradajz, papriku, nemasni sir (50 g), jogurt (1/2 dl), sok od limuna, so po ukusu, tost od kriške integralnog hleba isečen na kockice.

Užina:

Napravite koktel d mešavine soka od jagoda (1 dl), nemasnog jogurta (1 dl) i soka od ananasa (1/2 dl).

Večera:

Palačinke pecite u teflonskom tiganju i služite sa kremom od gnječenih jagoda, mladog sira i kašičice meda.

Treći dan

Doručak:

Ovsenu kašu pomešajte sa 1/2 dl soka od jabuke, pola banane i 100 g kolutića jagoda.

Užina:

1 dl niskokaloričnog jogurta, 100 g jagoda i kašičica meda - sve dobro miksajte u blenderu.

Ručak:

200 g svežih jagoda i čupavi karfiol: manju glavicu karfiola obarite, premažite kašičicom putera, pa pospite komadićima sitno seckane šunke (30 g).

Užina:

Mešavina po 1 dl soka od pomorandže i jagoda sa kašičicom meda.

Večera:

Napravite pire od jedne barene šargarepe i jednog barenog krompira uz dodatak mleka. Dodajte kašičicu maslaca i malo vode. Sipajte pire u vatrostalnu posudu, preko njega stavite kolutove paradajza i paprike isečene na trake. Pospite kašikom parmezana, a po želji dodajte prstohvat bosiljka. Zapecite u rerni 15 minuta. Pire prelijte mešavinom gustog soka od jednog paradajza i 100 g jagoda.

Četvrti dan

Doručak:

2 kriške integralnog hleba s namazom od nemasnog sira i 50 g jagoda.

Užina:

Multivitaminska mešavina od jedne pomorandže, jedne jabuke i 100 g jagoda. Dodajte kašičicu meda i još malo miksajte.

Ručak:

Ribu po želji lagano dinstajte sa crnim lukom, začinite peršunom i kriškama limuna. Na ribu stavite i kolutove od 50 g jagoda i po želji malo senfa.

Užina:

U blender ubacite 150 g jagoda, kašičicu meda, sok od jednog limuna, i 1 dl vode.

Večera:

Dok pečete jedan veći krompir u rerni (sa ljuskom), u blenderu pravite mešavinu od sveže šargarepe, paprike, lista celera i soka od limuna. Potrebno je napraviti nešto nalik pasti. Posebno pomešajte nekoliko većih jagoda, 50 g nemasnog sira i 1 dl jogurta. Skinite ljusku sa krompira pa ga prekrijte prvim namazom, a zatim prelijte i namazom od jagoda.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading