SAD MU JE SEZONA Pesto od sremuša postaće vam omiljeni sos
Lako se pravi.
Pesto od sremuša
Sastojci:
2 veze sremuša
100 ml maslinovog ulja
1 kašika kikirikija
sveže mleveni biber
3 čena belog luka
75 g rendanog parmezana
so
Priprema:
Operite i naseckajte sremuš. Na tiganju bez masnoće propržite kikiriki. Sremuš, beli luk, ulje, parmezan i kikiriki usitnite u blenderu, prelijte uljem i posolite. Sastojke promešajte i ostavite da odstoji sat vremena pre služenja. Pesto poslužite uz testeninu ili krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
BRZE, BRZINSKE Ko može da odoli toplim i ukusnim pogačicama od NEVEROVATNOG sastojka
Pun pogodak za doručak!
I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)