MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
Ćufte u paradajz sosu
Sastojci:
400 g mlevenog mesa
150 g pirinča
1 glavica crnog luka
1 jaje
prezle
sos od paradajza
so, biber, suvi začin
2 čena belog luka
peršun
Priprema:
Pirinač skuvajte napola, ocedite i prohladite. Pomešajte ohlađeni pirinač, meso, jaje, so, biber, suvi začin, seckani beli i crni luk, peršunov list. Sve dobro izmešajte rukom i, ako treba, dodajte prezle da bude gusto. Napravite loptice i uvaljajte ih u brašno. Skuvajte ređi sos i sipajte na dno vatrostalne posude, poređajte
knedle i nalijte ostatkom sosa. Stavite u rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Služite uz krompir-pire.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)