MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
Ćufte u paradajz sosu
Sastojci:
400 g mlevenog mesa
150 g pirinča
1 glavica crnog luka
1 jaje
prezle
sos od paradajza
so, biber, suvi začin
2 čena belog luka
peršun
Priprema:
Pirinač skuvajte napola, ocedite i prohladite. Pomešajte ohlađeni pirinač, meso, jaje, so, biber, suvi začin, seckani beli i crni luk, peršunov list. Sve dobro izmešajte rukom i, ako treba, dodajte prezle da bude gusto. Napravite loptice i uvaljajte ih u brašno. Skuvajte ređi sos i sipajte na dno vatrostalne posude, poređajte
knedle i nalijte ostatkom sosa. Stavite u rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Služite uz krompir-pire.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)