ZDRAVA I HRANLJIVA SALATA Obrok od bulgura lak je za pripremu
Spremaćete je svaki dan.
Tabbouleh - Salata od bulgura
Sastojci:
1/2 šolje bulgura
2 šolje peršuna
2 paradajza
2 mlada crna luka
malo maslinovog ulja
prstohvat himalajske soli
limunov sok
malo bibera
Priprema:
Bulgur začinjen prstohvatom soli prelijte šoljom vrele vode, poklopite i ostavite 20-30 minuta da nabubri i omekša. Prebacite ga u cediljku i laganim pritiskom ocedite višak vode. Bulgur prebacite u veću činiju i dodajte mu ostale sastojke, pa po ukusu začinite sa malo soli i bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)