I MIRIS I UKUS I IZGLED Neodoljivi integralni tart služićete prijateljima stalno
Ukusan i zdrav.
Intergralni tart
Sastojci:
2 šolje integralnog brašna
1/2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
2 veze blitve
250 g tofu sira
1/2 kašičice kurkume
1 čen belog luka
Priprema:
Izmešajte brašno, so i ulje, dodajte hladnu vodu, brzo umesite testo i oblikujte kuglu. Ostavite testo prekriveno krpom oko pola sata. Uključite rernu na 200 stepeni. Tanko razvucite testo oklagijom i prebacite ga u okrugli pleh podmazan s malo ulja. Izbockajte testo viljuškom i stavite ga da se peče oko 15 minuta. Fil: Blitvu operite, ocedite te spustite u zagrejano maslinovo ulje. Dinstajte kratko da blitva splasne, pa dodajte čen belog luka.
Sameljite tofu u secku uz dodatak malo vode da se dobije gusta masa poput jogurta. Potom ga izmešajte s blitvom i kašikom brašna, malo posolite i dodajte kurkumu. Fil stavite preko pečene kore i pecite još dodatnih 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
ZASLADITE NEPCA Svima omiljeni čokoladni tart napravite kao pravi majstor
Udovoljite sebi posle napornog dana.
KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)