I MIRIS I UKUS I IZGLED Neodoljivi integralni tart služićete prijateljima stalno
Ukusan i zdrav.
Intergralni tart
Sastojci:
2 šolje integralnog brašna
1/2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
2 veze blitve
250 g tofu sira
1/2 kašičice kurkume
1 čen belog luka
Priprema:
Izmešajte brašno, so i ulje, dodajte hladnu vodu, brzo umesite testo i oblikujte kuglu. Ostavite testo prekriveno krpom oko pola sata. Uključite rernu na 200 stepeni. Tanko razvucite testo oklagijom i prebacite ga u okrugli pleh podmazan s malo ulja. Izbockajte testo viljuškom i stavite ga da se peče oko 15 minuta. Fil: Blitvu operite, ocedite te spustite u zagrejano maslinovo ulje. Dinstajte kratko da blitva splasne, pa dodajte čen belog luka.
Sameljite tofu u secku uz dodatak malo vode da se dobije gusta masa poput jogurta. Potom ga izmešajte s blitvom i kašikom brašna, malo posolite i dodajte kurkumu. Fil stavite preko pečene kore i pecite još dodatnih 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
ZASLADITE NEPCA Svima omiljeni čokoladni tart napravite kao pravi majstor
Udovoljite sebi posle napornog dana.
KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)