NEĆETE ODOLETI Dobro poznata proja po DRUGAČIJEM receptu
Mali zalogaji koji će sve zasititi.
Proja
Sastojci:
1/2 šolje kukuruznog brašna
1/4 šolja integralnog pšeničnog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1/3 šolje biljnog mleka po izboru
1/2 šolje kokosovog mleka
jaje
Priprema:
Količina testa je dovoljna za 12 komada. Zagrejati rernu na 200 stepeni. U šerpi izmešati kukuruzno brašno, biljno i kokosovo mleko dok se sastojci ne sjedine. Ove sastojke zagrejati do ključanja i odmah skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi. U odvojenoj činiji izmešati integralno pšenično brašno, sodu bikarbonu i so i dobro izmešati. U ohlađenu smesu sa kukuruznim brašnom dodati jaje i promešati. Sjediniti obe smese i pripremiti tepsiju za mafi ne. Kako se proje ne bi zalepile za dno tepsije, isecite papir za pečenje na kocke dovoljne da oblože pojedinačni kalup za mafine i sipajte smesu do polovine kalupa. Peći 15 minuta dok blago ne potamne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)