NAPRAVITE IH I PONESITE NA POSAO Idealna užina za svaki dan, a lako se sprema
Posle nekoliko dana ćete se navići na zdravu naviku.
Lanene pločice
Sastojci:
300 g integralnog brašna
150 g heljdinog brašna
2 dl kisele vode
1,5 kašičica soli
prstohvat sode bikarbone
5 kašika maslinovog ulja
20 g semena susama
20 g lanenog semena
Priprema:
Izmešati suve sastojke - brašno, so i sodu bikarbonu. Tome polako dodati kiselu vodu, ulje i na kraju seme susama i lana. Umesiti čvrsto testo i ostaviti ga kratko da odstoji. Testo razvaljati na masnom papiru na debljinu od nekoliko milimetara, pa iseći na pravilne oblike. Testo prebaciti zajedno sa papirom na okrenutu stranu pleha. Lanene pločice se peku 10-15 minuta na 180 stepeni. Pazite da vam ne izgore. Treba da
ostanu svetle, ali tvrde i pečene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)