KUVANO JELO Brza čorba od sočiva je zdrav i hranljiv obrok
Ova čorba može da zameni obrok.
Sastojci:
200 g sočiva
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 kašičica mlevene paprike
5 kašika kisele pavlake
1 kašičica seckane sveže nane
Priprema:
Povrće očistite i sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju, prodinstajte crni luk, dodajte beli i posle minut svo ostalo povrće. Prodinstajte 2-3 minuta, pa dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Dinstajte dok se začini ne sjedine s povrćem. Dodajte bujon ili vodu da pokrije sve i kad provri dodajte sočivo. Kuvajte dok ne omekša. Po želji izblendirajte pola količine skuvanog sočiva pa vratite u čorbu. Sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku, izmešajte i pospite nanom pre služenja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)