KUVANO JELO Brza čorba od sočiva je zdrav i hranljiv obrok
Ova čorba može da zameni obrok.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.

BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
200 g sočiva
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 kašičica mlevene paprike
5 kašika kisele pavlake
1 kašičica seckane sveže nane
Priprema:
Povrće očistite i sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju, prodinstajte crni luk, dodajte beli i posle minut svo ostalo povrće. Prodinstajte 2-3 minuta, pa dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Dinstajte dok se začini ne sjedine s povrćem. Dodajte bujon ili vodu da pokrije sve i kad provri dodajte sočivo. Kuvajte dok ne omekša. Po želji izblendirajte pola količine skuvanog sočiva pa vratite u čorbu. Sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku, izmešajte i pospite nanom pre služenja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)