SpringRolls (proleće rolnice)
Napravite najukusnije rolnice!
Sastojci:
6 listova tankih kora
2 crvene paprike
2 šargarepe
1 veza mladog luka
4 čena belog luka
1 veza peršuna
3 cm svežeg đumbira
5 kašika soja sosa
so i biber
Priprema:
Iseckajte papriku, šargarepu i mladi luk na tanke tračice. Beli luk i đumbir iseckajte na sitne kockice. Na malo ulja izdinstajte kratko šargarepu, papriku i mladi luk, a zatim dodajte beli luk, đumbir, soja sos i krupno sečen peršun i kratko još propržite. Ostavite da se malo prohladi. Svaku koru isecite na 4 dela. Punite nadevom i urolajte te zalepite kraj s mešavinom vode i brašna. Rolnice možete pržiti u dubokom ulju ili u rerni dok ne porumene. Poslužite uz soja sos.
Možda vas zanima:
ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
TESTO JE MEKO KAO PAMUK Domaći kroasani nalik na one koje jedu Francuzi
Oduševiće vas tekstura testa.
Puding od bundeve
Obožavaćete ga!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)