SpringRolls (proleće rolnice)
Napravite najukusnije rolnice!
Sastojci:
6 listova tankih kora
2 crvene paprike
2 šargarepe
1 veza mladog luka
4 čena belog luka
1 veza peršuna
3 cm svežeg đumbira
5 kašika soja sosa
so i biber
Priprema:
Iseckajte papriku, šargarepu i mladi luk na tanke tračice. Beli luk i đumbir iseckajte na sitne kockice. Na malo ulja izdinstajte kratko šargarepu, papriku i mladi luk, a zatim dodajte beli luk, đumbir, soja sos i krupno sečen peršun i kratko još propržite. Ostavite da se malo prohladi. Svaku koru isecite na 4 dela. Punite nadevom i urolajte te zalepite kraj s mešavinom vode i brašna. Rolnice možete pržiti u dubokom ulju ili u rerni dok ne porumene. Poslužite uz soja sos.
Možda vas zanima:
ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
TESTO JE MEKO KAO PAMUK Domaći kroasani nalik na one koje jedu Francuzi
Oduševiće vas tekstura testa.
Puding od bundeve
Obožavaćete ga!
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)