Sastojci:
8 kora
3 kuvana krompira
1 šolja šargarepe sečene na kockice
1 šolja graška
1 crni luk sečen na kockice
1 kašičica karija
1/2 kašičice kumina
so, biber
Priprema:
Izdinstajte crni luk, grašak i šargarepu na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte zatim kumin, kari, so i biber. Sklonite s vatre i u tu smesu umešajte krompir prethodno malo izgnječen viljuškom. Ostavite smesu da se ohladi. Kore isecite na trake širine 5-6cm. Na ivicu trake stavite kašičicu nadeva te rolajte tračice u trougao. Na kraju zalepite s malo brašna i vode. Pržite u vrelom ulju, ili ako želite zdraviju varijantu, stavite u pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumene
Možda vas zanima:
ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
TESTO JE MEKO KAO PAMUK Domaći kroasani nalik na one koje jedu Francuzi
Oduševiće vas tekstura testa.
Puding od bundeve
Obožavaćete ga!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)