Sastojci:
Za koru:
300 g mlevenog keksa
150 g otopljenog margarina
2 kašike prah-šećera
Za fil:
4 jabuke
2 kašike kristal-šećera
1 kockica margarina
1 kašičica cimeta
I još:
250 ml slatke pavlake
2 jaja
50 g listića badema
Priprema:
Keks, margarin i prah-šećer pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Jabuke isecite na kockice i prodinstajte na margarinu sa šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Ocedite ih od tečnosti i sipajte preko korice. Jaja pomešajte s neumućenom slatkom pavlakom pa sipajte preko jabuka. Pospite listićima badema i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Možda vas zanima:
KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)