Krem pita s jabukama
Preukusno!
Sastojci:
Za koru:
300 g mlevenog keksa
150 g otopljenog margarina
2 kašike prah-šećera
Za fil:
4 jabuke
2 kašike kristal-šećera
1 kockica margarina
1 kašičica cimeta
I još:
250 ml slatke pavlake
2 jaja
50 g listića badema
Priprema:
Keks, margarin i prah-šećer pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Jabuke isecite na kockice i prodinstajte na margarinu sa šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Ocedite ih od tečnosti i sipajte preko korice. Jaja pomešajte s neumućenom slatkom pavlakom pa sipajte preko jabuka. Pospite listićima badema i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Možda vas zanima:
KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)