Kolač s kokosom
Odmah ćete ga probati!
Sastojci:
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1 šolja putera
500 g griza
100 g kokosa
Za sirup:
1,5 šolja šećera
3 šolje vode
5 kriški limuna
Priprema:
Mleko, šećer i puter stavite u šerpu i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pomešajte griz i kokos i prelijte tom smesom. Promešajte i stavite u podmazan pleh te pecite na 180 stepeni 20 minuta. Vruć kolač prelijte vrućim sirupom i ostavite preko noći da dobro upije sirup.
Možda vas zanima:
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
AKO STE SE UMORILI OD KLASIČNE PILETINE Spojite je sa kokosom i dobićete izvanredan ukus
Neobično jelo iz Meksika.
ZNA BAKA ŠTA JE DOBRO Super recept za svinjetinu na krompiru
Nema ko može da joj odoli.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Neodoljive kocke koje se lako prave i brzo jedu
I deca će zavoleti.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)