Sastojci:
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1 šolja putera
500 g griza
100 g kokosa
Za sirup:
1,5 šolja šećera
3 šolje vode
5 kriški limuna
Priprema:
Mleko, šećer i puter stavite u šerpu i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pomešajte griz i kokos i prelijte tom smesom. Promešajte i stavite u podmazan pleh te pecite na 180 stepeni 20 minuta. Vruć kolač prelijte vrućim sirupom i ostavite preko noći da dobro upije sirup.
Možda vas zanima:
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
AKO STE SE UMORILI OD KLASIČNE PILETINE Spojite je sa kokosom i dobićete izvanredan ukus
Neobično jelo iz Meksika.
ZNA BAKA ŠTA JE DOBRO Super recept za svinjetinu na krompiru
Nema ko može da joj odoli.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Neodoljive kocke koje se lako prave i brzo jedu
I deca će zavoleti.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)