ZABORAVIĆETE NA PEKARU Domaće kiflice sa viršlama, fine i mekane

trpeza.rs

23:06

Bakina vanglica 0

Testo se lako priprema, a možete ga čuvati i par dana u frižideru. Od jedne mere ovog testa dobićete 12 kiflica

ZABORAVIĆETE NA PEKARU Domaće kiflice sa viršlama, fine i mekane
Shutterstock

Sastojci: 

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • tri žumanceta
  • kesica suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • kašičica i po soli
  • 12 viršli
  • dve kašičice susama

Priprema: 

U većoj činiji razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera, pa ostaviti da "proradi". Potom dodati dva žumanceta, otopljeni maslac i prosejano brašno prethodno pomešano sa kašičicom i po soli. Zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste i udvostruči se. 

Testo potom prebaciti na radnu površinu, kratko premesiti, oklagijom razvući na krug debljine tri-četiri milimetara, pa podeliti na 12 trouglova. Na svaki staviti po jednu viršlu, pažljivo urolati, pa ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kiflice ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading