Baba Zora pravi KIFLICE od SAMO 3 SASTOJKA A BEZ MIKSERA mogu da se pune i slanim i slatkim
Ove kiflice su mekane, prozračne i jako ukusne, a uz njih odlično idu slatki nadevi poput čokoladne kreme ili džema ali slani od spanaća, sira, kulena...
Baba Zorine kiflice
Sastojci:
400 g prosejanog brašna
250 g margarina
200 g pavlake
Priprema:
Margarin sobne temperature pomešati s pavlakom, pa dodati brašno i sve mesiti dok ne dobijete glatko i mekano testo. Formirajte ga u kuglu i ostavite pokrivenu providnom folijom sat-dva u frižideru. Zatim je premestite na pobrašnjenu podlogu, prepolovite i oklagijom oklagijom razvaljajte polovinu lopte u krug. Nakon toga nožem iseći na trouglove, filovati po želji i uvijati u rolnice,
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
PROBAJTE KIFLICE KOMŠINICE MIRE Neka cela ulica zamiriše na sveže pecivo!
Vazdušaste kiflice sa sirom i spanaćem za sve prilike.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA RATLUKOM MILUJU NEPCA U Turskoj ih prave baš ovako i neodoljive su
Mirisne i slatke, prste da poližete.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)