SLATKI HLEB SA SUVIM VOĆEM Mirišljav, mekan, savršena užina!
Sočni biskvit se brzo pravi, a može da se jede kao slatkiš ili užina.
Sastojci:
7 belanaca
300 g brašna
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
150 g šećera
150 g margarina
5 kašika soka od pomorandže
1 kesica cimeta
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti belanca. Uz lagano mešanje kašikom dodavati šećer, brašno, rastopljeni rastopljeni margarin, sok od pomorandže, suvo grožđe, prašak za pecivo, cimet i orahe. Podmazati kalup za hleb i sipati smesu. Peći na u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50-60 minuta. Čačkalicom proveriti da li je testo pečeno unutra.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TETKA MICIN KOLAČ SA BRUSNICAMA Mere su na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Mekani kolač koji može da stoji nekoliko dana.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)