SLATKI HLEB SA SUVIM VOĆEM Mirišljav, mekan, savršena užina!
Sočni biskvit se brzo pravi, a može da se jede kao slatkiš ili užina.
Sastojci:
7 belanaca
300 g brašna
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
150 g šećera
150 g margarina
5 kašika soka od pomorandže
1 kesica cimeta
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti belanca. Uz lagano mešanje kašikom dodavati šećer, brašno, rastopljeni rastopljeni margarin, sok od pomorandže, suvo grožđe, prašak za pecivo, cimet i orahe. Podmazati kalup za hleb i sipati smesu. Peći na u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50-60 minuta. Čačkalicom proveriti da li je testo pečeno unutra.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TETKA MICIN KOLAČ SA BRUSNICAMA Mere su na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Mekani kolač koji može da stoji nekoliko dana.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)