AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo

Alo.rs

12:01

Kulinarski globus 0

Nešto potpuno drugačije iz vaše kuhinje.

AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo
unsplash.com

Argentinski gulaš 

Sastojci: 

300 g pilećih grudi 

1 crni luk 

100 g korena celera 

400 g pasiranog paradajza 

1 kašika mlevene paprike 

1 kašičica origana 

1 kašičica peršuna 

3 kašike maslinovog ulja 

so, biber 

Priprema: 

Pileće grudi iseckajte na srednje kocke, a crni luk i celer iseckajte sitno. U dubljem tiganju na maslinovom ulju prodinstajte luk i piletinu. Pržite ih do 10 minuta, pa dodajte celer i sve začine. Posle par minuta ubacite i pasirani paradajz, poklopite i kuvajte do 10 minuta. Ako vam je previše gusto, slobodno razredite vodom. 

SAVET Kod ovog jela najbitnije je da se polako da se kuva, kako bi se sve arome savršeno povezale

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading