AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo
Nešto potpuno drugačije iz vaše kuhinje.
Argentinski gulaš
Sastojci:
300 g pilećih grudi
1 crni luk
100 g korena celera
400 g pasiranog paradajza
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica origana
1 kašičica peršuna
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Pileće grudi iseckajte na srednje kocke, a crni luk i celer iseckajte sitno. U dubljem tiganju na maslinovom ulju prodinstajte luk i piletinu. Pržite ih do 10 minuta, pa dodajte celer i sve začine. Posle par minuta ubacite i pasirani paradajz, poklopite i kuvajte do 10 minuta. Ako vam je previše gusto, slobodno razredite vodom.
SAVET Kod ovog jela najbitnije je da se polako da se kuva, kako bi se sve arome savršeno povezale
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
LAGANA VEČERA ZA SVAKOG Napravite tipičnu tortilju iz Meksika
Ukus će vas oduševiti.
ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.
KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)