AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo

Izvor: Alo.rs

12:01

Kulinarski globus 0

Nešto potpuno drugačije iz vaše kuhinje.

AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo
unsplash.com

Argentinski gulaš 

Sastojci: 

300 g pilećih grudi 

1 crni luk 

100 g korena celera 

400 g pasiranog paradajza 

1 kašika mlevene paprike 

1 kašičica origana 

1 kašičica peršuna 

3 kašike maslinovog ulja 

so, biber 

Priprema: 

Pileće grudi iseckajte na srednje kocke, a crni luk i celer iseckajte sitno. U dubljem tiganju na maslinovom ulju prodinstajte luk i piletinu. Pržite ih do 10 minuta, pa dodajte celer i sve začine. Posle par minuta ubacite i pasirani paradajz, poklopite i kuvajte do 10 minuta. Ako vam je previše gusto, slobodno razredite vodom. 

SAVET Kod ovog jela najbitnije je da se polako da se kuva, kako bi se sve arome savršeno povezale

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading