NEODOLJIVO UKUSAN Kolač sa višnjama po bakinom receptu svako voli
Njegova priprema nije uopšte teška.
Bakin kolač s višnjama
Sastojci:
3 jajeta
10 kašika šećera
1 vanilin-šećer
15 kašika ulja
1 čaša jogurta
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
300g višanja
Priprema:
Izmutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke, osim višanja. Smesu izlijte u dublji pleh obložen papirom za pečenje i pospite višnjama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta. Gotov kolač pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
I ČOKOLADNA I VOĆNA Poslastica za koju su svi čuli i koja ne može, a da ne uspe
Tražićete parče više.
PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)