DOBAR TRIK STARIH DOMAĆICA Pite kao iz restorana uz ove tajne
U slanim ili slatkim kombinacijama, pite su obožavane vekovima
Tajna savršene domaće pite nije u kori. Već u savršenom prelivu.
U nastavku saznajemo kako napraviti ovaj preliv.
Sastojci:
- – 7 kašika brašna
- – 1 suvi kvasac
- – 2 šolje mleka
- – 1 šolja ulja
- - so ili šećer (u zavisnosti od pite koju pravite)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slanih ili slatkih, svaku koru premažete ovim prelivom pa filujete na uobičajen način. Pitu prelijte ostatkom preliva i ostavite da odstoji sat i po pre pečenja. Pita će uvek biti lepa, prozračna i kompaktna.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
DUŠU DALO UZ ROŠTILJ Prepečeni hleb sa belim lukom, aromatičan i hrskav
Toliko dobar da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)