PANCEROTE IZ RERNE Veoma su mekane i vazdušaste, a gotove su za tili čas
Pancerote sa ukusnim punjenjem odliča su izbor za sve obroke, a deca ih s razlogom obožavaju
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 100 ml ulja
- Pola svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 do 1/5 kašičica soli
- 500-600 gr brašna
- + 1 jaje za premazivanje
- susam za posipanje
Fil:
- Šunka, pečenica ili parizer
- Sir po želji
- Pavlaka
- Origano
- Kečap
Priprema:
U vanglci promešajte mleko sa vodom, dodajte šećer pa sipajte jednu kesicu suvog ili namrvite pola kockice svežeg kvasca. Ukoliko koristite sveži kvasac ostavite da malo nadođe, a ukoliko koristite suvi - promešajte. U brašno dodajte so, promešajte pa postepeno uz mešanje dodajte u mleko sa kvascem, takođe dodati i ulje. Umesite testo, prerkrijte ga prijanjajućom folijom i ostavite na nekom toplom mestu da nadođe (oko 20 minuta). Za to vreme prirpemite punjenje tako što ćete naseckati sir, nešto suhomesnato i pomešati sa pavlakom, origanom i kečapom. Pobrašnjavite radnu površinu i oklaijom razvijte testo srednje debljine pa činijom vadite kružiće. Filujte jednu stranu kruga, preklopite je drugom pa viljuškom pritisnite ivice kako bi se testo spojilo. Pancerote premažite umućenim jajetom pa ih pecite na 220 C oko 20 min odnosno dok lepo ne porumene.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
DUŠU DALO UZ ROŠTILJ Prepečeni hleb sa belim lukom, aromatičan i hrskav
Toliko dobar da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)