PANCEROTE IZ RERNE Veoma su mekane i vazdušaste, a gotove su za tili čas

trpeza.rs

12:15

Bakina vanglica 0

Pancerote sa ukusnim punjenjem odliča su izbor za sve obroke, a deca ih s razlogom obožavaju

PANCEROTE IZ RERNE Veoma su mekane i vazdušaste, a gotove su za tili čas
Shutterstock

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 100 ml tople vode
  • 100 ml ulja
  • Pola svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 do 1/5 kašičica soli
  • 500-600 gr brašna
  • + 1 jaje za premazivanje
  • susam za posipanje 

Fil:

  • Šunka, pečenica ili parizer
  • Sir po želji
  • Pavlaka
  • Origano
  • Kečap

Priprema:

U vanglci promešajte mleko sa vodom, dodajte šećer pa sipajte jednu kesicu suvog ili namrvite pola kockice svežeg kvasca. Ukoliko koristite sveži kvasac ostavite da malo nadođe, a ukoliko koristite suvi - promešajte. U brašno dodajte so, promešajte pa postepeno uz mešanje dodajte u mleko sa kvascem, takođe dodati i ulje. Umesite testo, prerkrijte ga prijanjajućom folijom i ostavite na nekom toplom mestu da nadođe (oko 20 minuta). Za to vreme prirpemite punjenje tako što ćete naseckati sir, nešto suhomesnato i pomešati sa pavlakom, origanom i kečapom. Pobrašnjavite radnu površinu i oklaijom razvijte testo srednje debljine pa činijom vadite kružiće. Filujte jednu stranu kruga, preklopite je drugom pa viljuškom pritisnite ivice kako bi se testo spojilo. Pancerote premažite umućenim jajetom pa ih pecite na 220 C oko 20 min odnosno dok lepo ne porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading