KAO DA STE U KOLUMBIJI Piletina u kokosovom mleku je nešto očaravajuće

Izvor: Alo.rs

09:30

Kulinarski globus 0

Recept stiže iz Južne Amerike.

KAO DA STE U KOLUMBIJI Piletina u kokosovom mleku je nešto očaravajuće
Shutterstock

Piletina u kokosovom mleku

Sastojci:

1 kg pilećeg belog mesa

so i biber po ukusu

2 kašike ulja

2 kašike karija

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

400 ml kokosovog mleka

400 g paradajza

200 ml sosa od paradajza

50 g šećera

Priprema:

Piletinu posolite i pobiberite. U većoj posudi zagrejte ulje i kari na srednjoj temperaturi oko 2 minuta. Dodajte crni i beli luk i kuvajte još minut. Zatim dodajte i piletinu i promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri još 10 minuta dok se piletina ne skuva. Dodajte kokosovo mleko, paradajz, paradajz sos i šećer i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se krčka oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading