MAHUNARKA KOJU NIKAKO NE TREBA IZBEGAVATI Supa od sočiva držaće vas sitim ceo dan
Odlično jelo!
Supa od sočiva
Sastojci:
250 g sočiva
50 g celera
2 šargarepe
100 ml paradajz-pirea
2 glavice crnog luka
2 kašike ulja
1 kašika brašna
lišće peršuna
2 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Sočivo operite i kratko ga obarite. Nalijte drugu vodu, preručite u nju oceđeno sočivo i dodajte sitno iseckan crni luk, šargarepu, celer i ulje. Umutite brašno s paradajz-pireom i sipajte u skuvano sočivo neprestano mešajući. Posolite, dodajte iseckan beli luk, peršun i biber. Kratko prokuvajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPREMA SE NA VODI Jeftin ručak sa sočivom zasitiće ukućane
Može da se jede i kada nije post.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)