POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.

Gulaš od mlevenog mesa
Sastojci:
1 dcl ulja
3 glavice crnog luka
1 paprika
700 g mlevenog svinjskog mesa
5 većih paradajza
1 veća tikvica
10 krompira
2 l paradajz-soka
3 dl crnog vina
2 pakovanja smrznutog povrća za čorbu
5 kašičica šećera
2 kašičice bibera
4 kašičice soli
2 kašičice origana
2 kašike bosiljka
Priprema:
Zagrejte ulje u kotliću. Dodajte luk, ostavite ga da omekša, dodajte papriku, takođe je ostavite da se prži dok ne omekša. Na omekšali luk i papriku dodajte mleveno meso, okrećite i pržite dok ne dobije boju sa svih strana. Nakon toga ga pržite još 10 minuta. Kada upržite meso, dodajte paradajz, za njim odmah i tikvice. Ostavite da se krčka, bez dodavanja tečnosti, dok paradajz ne pusti sok. Kada paradajz pusti sok, dodajte krompir, sok od paradajza i sve začine. Ostavite jelo da se krčka i nakon 15 minuta dodajte crno vino. Kuvajte gulaš sve dok krompir skoro u potpunosti ne omekša. Dvadeset minuta pred kraj kuvanja dodajte smrznuto povrće i ostavite dalje gulaš da se krčka, dok se povrće ne skuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.

DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.


SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

DOMAĆI SOK OD RUŽE Toliko jednostavne pripreme, a nikad ukusniji, zamirisaće cela kuća
Divnog mirisa i još boljeg ukusa.

DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak koji će vas rashladiti u momentu, savršen za tople dane
Držite do 5 dana u frižideru.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, topi
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)