POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
Gulaš od mlevenog mesa
Sastojci:
1 dcl ulja
3 glavice crnog luka
1 paprika
700 g mlevenog svinjskog mesa
5 većih paradajza
1 veća tikvica
10 krompira
2 l paradajz-soka
3 dl crnog vina
2 pakovanja smrznutog povrća za čorbu
5 kašičica šećera
2 kašičice bibera
4 kašičice soli
2 kašičice origana
2 kašike bosiljka
Priprema:
Zagrejte ulje u kotliću. Dodajte luk, ostavite ga da omekša, dodajte papriku, takođe je ostavite da se prži dok ne omekša. Na omekšali luk i papriku dodajte mleveno meso, okrećite i pržite dok ne dobije boju sa svih strana. Nakon toga ga pržite još 10 minuta. Kada upržite meso, dodajte paradajz, za njim odmah i tikvice. Ostavite da se krčka, bez dodavanja tečnosti, dok paradajz ne pusti sok. Kada paradajz pusti sok, dodajte krompir, sok od paradajza i sve začine. Ostavite jelo da se krčka i nakon 15 minuta dodajte crno vino. Kuvajte gulaš sve dok krompir skoro u potpunosti ne omekša. Dvadeset minuta pred kraj kuvanja dodajte smrznuto povrće i ostavite dalje gulaš da se krčka, dok se povrće ne skuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Komentari (0)