POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa

Alo.rs

13:00

Bakina vanglica 0

Što se duže sprema, to je ukusniji.

POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Shutterstock

Gulaš od mlevenog mesa

Sastojci:

1 dcl ulja

3 glavice crnog luka

1 paprika

700 g mlevenog svinjskog mesa

5 većih paradajza

1 veća tikvica

10 krompira

2 l paradajz-soka

3 dl crnog vina

2 pakovanja smrznutog povrća za čorbu

5 kašičica šećera

2 kašičice bibera

4 kašičice soli

2 kašičice origana

2 kašike bosiljka

Priprema:

Zagrejte ulje u kotliću. Dodajte luk, ostavite ga da omekša, dodajte papriku, takođe je ostavite da se prži dok ne omekša. Na omekšali luk i papriku dodajte mleveno meso, okrećite i pržite dok ne dobije boju sa svih strana. Nakon toga ga pržite još 10 minuta. Kada upržite meso, dodajte paradajz, za njim odmah i tikvice. Ostavite da se krčka, bez dodavanja tečnosti, dok paradajz ne pusti sok. Kada paradajz pusti sok, dodajte krompir, sok od paradajza i sve začine. Ostavite jelo da se krčka i nakon 15 minuta dodajte crno vino. Kuvajte gulaš sve dok krompir skoro u potpunosti ne omekša. Dvadeset minuta pred kraj kuvanja dodajte smrznuto povrće i ostavite dalje gulaš da se krčka, dok se povrće ne skuva.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading