POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
Gulaš od mlevenog mesa
Sastojci:
1 dcl ulja
3 glavice crnog luka
1 paprika
700 g mlevenog svinjskog mesa
5 većih paradajza
1 veća tikvica
10 krompira
2 l paradajz-soka
3 dl crnog vina
2 pakovanja smrznutog povrća za čorbu
5 kašičica šećera
2 kašičice bibera
4 kašičice soli
2 kašičice origana
2 kašike bosiljka
Priprema:
Zagrejte ulje u kotliću. Dodajte luk, ostavite ga da omekša, dodajte papriku, takođe je ostavite da se prži dok ne omekša. Na omekšali luk i papriku dodajte mleveno meso, okrećite i pržite dok ne dobije boju sa svih strana. Nakon toga ga pržite još 10 minuta. Kada upržite meso, dodajte paradajz, za njim odmah i tikvice. Ostavite da se krčka, bez dodavanja tečnosti, dok paradajz ne pusti sok. Kada paradajz pusti sok, dodajte krompir, sok od paradajza i sve začine. Ostavite jelo da se krčka i nakon 15 minuta dodajte crno vino. Kuvajte gulaš sve dok krompir skoro u potpunosti ne omekša. Dvadeset minuta pred kraj kuvanja dodajte smrznuto povrće i ostavite dalje gulaš da se krčka, dok se povrće ne skuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)