PREDJELO KOJE ĆE SVI TRAŽITI JOŠ Preukusne ajvar kocke se tope u ustima
Poigrajte se sa sastojcima.
Ajvar kocke
Možda vas zanima:


MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.

SVETI NIKOLA Pola Srba slavi, pola ide na slavu
Najčešća je slava u našem narodu.
Sastojci:
200 g ajvara
150 g kačkavalja
5 jaja
9 kašika brašna
400 ml pavlake
pola glavice luka
1 prašak za pecivo
ulje, so, mleveni crni biber
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti, pa dodati pola pavlake i pola količine ajvara. Posoliti po ukusu i ponovo mutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Posebno izmešati prašak za pecivo i brašno, pa dodati smesi od žumanaca. Posebno umutiti belanca, malo posoliti, pa polako umešati u smesu sa žumancima. U podmazan pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i peći 30 minuta na 220 stepeni. U međuvremenu, pripremiti fil - u dublji sud sitno iseckati luk i izrendati kačkavalj. Dodati preostalu pavlaku, preostali ajvar i izmešati da se sjedini. Pečenu koru iseći na tri jednaka dela. Prvi deo kore prevrnuti na lice i na njega sipati pola fila. Odozgo poklopiti drugom korom, staviti ostatak fila i poklopiti trećom korom. Celu tortu premazati smesom od pavlake, odozgo narendati kačkavalj i ukrasiti ajvarom ili rendanim jajima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)