PREDJELO KOJE ĆE SVI TRAŽITI JOŠ Preukusne ajvar kocke se tope u ustima
Poigrajte se sa sastojcima.
Ajvar kocke
Sastojci:
200 g ajvara
150 g kačkavalja
5 jaja
9 kašika brašna
400 ml pavlake
pola glavice luka
1 prašak za pecivo
ulje, so, mleveni crni biber
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti, pa dodati pola pavlake i pola količine ajvara. Posoliti po ukusu i ponovo mutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Posebno izmešati prašak za pecivo i brašno, pa dodati smesi od žumanaca. Posebno umutiti belanca, malo posoliti, pa polako umešati u smesu sa žumancima. U podmazan pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i peći 30 minuta na 220 stepeni. U međuvremenu, pripremiti fil - u dublji sud sitno iseckati luk i izrendati kačkavalj. Dodati preostalu pavlaku, preostali ajvar i izmešati da se sjedini. Pečenu koru iseći na tri jednaka dela. Prvi deo kore prevrnuti na lice i na njega sipati pola fila. Odozgo poklopiti drugom korom, staviti ostatak fila i poklopiti trećom korom. Celu tortu premazati smesom od pavlake, odozgo narendati kačkavalj i ukrasiti ajvarom ili rendanim jajima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI SLAVSKI KOLAČ ZA ĐURĐEVDAN Napravite ga ovako i gosti će biti oduševljeni
Mekan i sočan, ukrasiće slavsku trpezu.
MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)