PREDJELO KOJE ĆE SVI TRAŽITI JOŠ Preukusne ajvar kocke se tope u ustima

Alo.rs

10:00

Bakina vanglica 0

Poigrajte se sa sastojcima.

PREDJELO KOJE ĆE SVI TRAŽITI JOŠ Preukusne ajvar kocke se tope u ustima
Printscreen/Youtube

Ajvar kocke

Sastojci:

200 g ajvara

150 g kačkavalja

5 jaja

9 kašika brašna

400 ml pavlake

pola glavice luka

1 prašak za pecivo

ulje, so, mleveni crni biber

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti, pa dodati pola pavlake i pola količine ajvara. Posoliti po ukusu i ponovo mutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Posebno izmešati prašak za pecivo i brašno, pa dodati smesi od žumanaca. Posebno umutiti belanca, malo posoliti, pa polako umešati u smesu sa žumancima. U podmazan pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i peći 30 minuta na 220 stepeni. U međuvremenu, pripremiti fil - u dublji sud sitno iseckati luk i izrendati kačkavalj. Dodati preostalu pavlaku, preostali ajvar i izmešati da se sjedini. Pečenu koru iseći na tri jednaka dela. Prvi deo kore prevrnuti na lice i na njega sipati pola fila. Odozgo poklopiti drugom korom, staviti ostatak fila i poklopiti trećom korom. Celu tortu premazati smesom od pavlake, odozgo narendati kačkavalj i ukrasiti ajvarom ili rendanim jajima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading