Male, slatke, neodoljive AMERIČKE KROFNE ZA KOJE NE TREBA APARAT
Razlikuju se od klasičnih krofni na koje smo navikli, ali ukus je odličan.
![Male, slatke, neodoljive AMERIČKE KROFNE ZA KOJE NE TREBA APARAT](/data/images/2023-02-14/46463_shutterstock-127952042_f.jpg?timestamp=1676329200)
Sastojci:
500 g brasna
3 jaja
25 g maslaca
1 kvasac
½ vanilin šećera
prstohvat soli
230 ml vode
Priprema:
U brašno izdrobiti kvasac, dodati jaja, omekšali maslac, vanilin secer, so i pola količine mlake vode pa mesiti testo. Polako dodati i ostatak vode i mesiti 10 minuta. Ostaviti testo da odmori 3 minuta. Razvući koru oklagijom debljine prsta i vaditi malom čašom krofnice. Ređati ih na vruć pleh obložen pek papirom i ostaviti da stoje 45 minuta. Pržiti ih u dubokom vrelom ulju. Posuti prah šećerom ili istopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![krofne](/data/images/2023-03-15/48833_shutterstock-1966532734_f.jpg)
Zlata vredni saveti da vam KROFNE UVEK USPEJU a jedan sastojak će obezbediti da se ne napiju ulja
Možda se ne čini tako, ali pravljenje finih, mekanih krofni koje nisu natopljene ulem nije baš lak posao. Bar dosad to nije bilo tkao.
![domaće krofne](/data/images/2024-12-17/109088_krofne-1_f.jpg)
NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.
![hrana](/data/images/2023-10-16/64627_krofne-shutterstock-135241895_f.jpg)
RECEPT ZA KROFNE Najmekše i najukusnije na svetu, pola vangle nestane za tren!
Obradujte ukućane savršenim krofnama.
![krofne](/data/images/2023-03-16/48943_krofne-shutterstock-1019188774_f.jpg)
STARINSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za najmekše krofne na svetu
Za ove krofne vredi se potruditi i obradovati ukućane.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)