Male, slatke, neodoljive AMERIČKE KROFNE ZA KOJE NE TREBA APARAT
Razlikuju se od klasičnih krofni na koje smo navikli, ali ukus je odličan.

Sastojci:
500 g brasna
3 jaja
25 g maslaca
1 kvasac
½ vanilin šećera
prstohvat soli
230 ml vode
Priprema:
U brašno izdrobiti kvasac, dodati jaja, omekšali maslac, vanilin secer, so i pola količine mlake vode pa mesiti testo. Polako dodati i ostatak vode i mesiti 10 minuta. Ostaviti testo da odmori 3 minuta. Razvući koru oklagijom debljine prsta i vaditi malom čašom krofnice. Ređati ih na vruć pleh obložen pek papirom i ostaviti da stoje 45 minuta. Pržiti ih u dubokom vrelom ulju. Posuti prah šećerom ili istopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

Zlata vredni saveti da vam KROFNE UVEK USPEJU a jedan sastojak će obezbediti da se ne napiju ulja
Možda se ne čini tako, ali pravljenje finih, mekanih krofni koje nisu natopljene ulem nije baš lak posao. Bar dosad to nije bilo tkao.

DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.

NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.

RECEPT ZA KROFNE Najmekše i najukusnije na svetu, pola vangle nestane za tren!
Obradujte ukućane savršenim krofnama.

SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

DOMAĆI SOK OD RUŽE Toliko jednostavne pripreme, a nikad ukusniji, zamirisaće cela kuća
Divnog mirisa i još boljeg ukusa.

DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak koji će vas rashladiti u momentu, savršen za tople dane
Držite do 5 dana u frižideru.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, topi
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)