Male, slatke, neodoljive AMERIČKE KROFNE ZA KOJE NE TREBA APARAT
Razlikuju se od klasičnih krofni na koje smo navikli, ali ukus je odličan.
Sastojci:
500 g brasna
3 jaja
25 g maslaca
1 kvasac
½ vanilin šećera
prstohvat soli
230 ml vode
Priprema:
U brašno izdrobiti kvasac, dodati jaja, omekšali maslac, vanilin secer, so i pola količine mlake vode pa mesiti testo. Polako dodati i ostatak vode i mesiti 10 minuta. Ostaviti testo da odmori 3 minuta. Razvući koru oklagijom debljine prsta i vaditi malom čašom krofnice. Ređati ih na vruć pleh obložen pek papirom i ostaviti da stoje 45 minuta. Pržiti ih u dubokom vrelom ulju. Posuti prah šećerom ili istopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Zlata vredni saveti da vam KROFNE UVEK USPEJU a jedan sastojak će obezbediti da se ne napiju ulja
Možda se ne čini tako, ali pravljenje finih, mekanih krofni koje nisu natopljene ulem nije baš lak posao. Bar dosad to nije bilo tkao.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
AMERIČKE KROFNE Ljupke, šarene i primamljive, bukvalno vas dozivaju da ih smažete
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
PROJA OD PALENTE Toliko je dobra da nestane pre nego što se ohladi!
Proja od palente pravi se od sastojaka koje već imate kod kuće, a gotova je brže nego što mislite.
TRI KROMPIRA I TRI JAJETA Ovo je sve što vam je potrebno za najukusniju i najbržu pitu
Ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto jednostavno i brzo, a opet dovoljno izdašno da nahranite celu porodicu
OTKRIVENA PEKARSKA TAJNA Ovaj preliv pravi NAJBOLJU pitu u komšiluku – svi će vas pitati za recept!
Bilo da spremate gibanicu, zeljanicu, krumpirušu, bundevicu ili pitu sa mesom – razlika između dobre i „pekarske savršene“ pite krije se u jednom jednostavnom sastavu
Komentari (0)