DOMAĆI MAJONEZ - kremast, vazdušast i punog ukusa, a što je najvažnije pravi se za 15 minuta
Iako se brzo pravi, aime, ne žurite s dolvanjem ulja, jer postoji velika šansa da će se sastojci razdvajati.

Možda vas zanima:

DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.

DOMAĆI MAJONEZ Od sastojaka koje već imate kod kuće, a zdrav i slasan
Zdraviji, a ni malo ne zaostaje ukusom, za onim kupovnim.

DOMAĆI MAJONEZ Ima ukus bolji od kupovnog, a gotov je za 5 minuta
Jednostavno napravite domaći majonez. Mnogo je zdraviji od kupovnog, a ulepšaće vam jelo koje pravite.

DOMAĆI MAJONEZ Napravite ga za samo nekoliko minuta i uživajte u fantastičnom ukusu!
Majonez čuvajte u zatvorenoj staklenoj tegli u frižideru.
Domaći majonez
Sastojci:
3 žumanca
500 ml suncokretovog ulja
40 ml belog sirćeta
aleva paprika
so, kajenski biber
Priprema:
Pre svega, uverite se da su svi sastojci na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca i prebacite ih u duboku posudu. Dodajte sirće i začinite solju i kajenskim biberom. Postepeno dodajte ulje i mešajte dok majonez ne postane kremast. Prebacite u čistu posudu, dobro pokrijte plastičnom folijom i čuvajte majonez u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)