DOMAĆI MAJONEZ - kremast, vazdušast i punog ukusa, a što je najvažnije pravi se za 15 minuta
Iako se brzo pravi, aime, ne žurite s dolvanjem ulja, jer postoji velika šansa da će se sastojci razdvajati.
Domaći majonez
Sastojci:
3 žumanca
500 ml suncokretovog ulja
40 ml belog sirćeta
aleva paprika
so, kajenski biber
Priprema:
Pre svega, uverite se da su svi sastojci na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca i prebacite ih u duboku posudu. Dodajte sirće i začinite solju i kajenskim biberom. Postepeno dodajte ulje i mešajte dok majonez ne postane kremast. Prebacite u čistu posudu, dobro pokrijte plastičnom folijom i čuvajte majonez u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
DOMAĆI MAJONEZ Od sastojaka koje već imate kod kuće, a zdrav i slasan
Zdraviji, a ni malo ne zaostaje ukusom, za onim kupovnim.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)