Zdraviji, a ni malo ne zaostaje ukusom, za onim kupovnim.
Potrebno je
- 1 jaje
- 200 ml suncokretovog ulja
- kašičica senfa
- kašičica soli
- kašika limunovog soka
Priprema
Svi sastojci koje koristite neka budu iz frižidera. Suncokretovo ulje ohladite u zamrzivaču 20 minuta pre pravljenja majoneza. U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Uz pomoć štapa blendera na samom dnu, blendajte smesu pet sekundi. Onda pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi. Vaš majonez je gotov. Majonez držite u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
DOMAĆI MAJONEZ Ima ukus bolji od kupovnog, a gotov je za 5 minuta
Jednostavno napravite domaći majonez. Mnogo je zdraviji od kupovnog, a ulepšaće vam jelo koje pravite.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
MILANKIN VOĆNI KOLAČ MEKAN KAO DUŠA U spoju sa malinama, a topi se u ustima
Napravite ovaj sočni desert po receptu Milanke Krstić iz Šapca
Komentari (0)