BOGATA I RASKOŠNA PITA Najukusnija gibanica sa sirom i tikvicama, savršeno zadovoljstvo
skoristite sezonu tikvica i u nadev dodajte ovo povrće koje svi vole.
Sastojci:
500 g kora za pitu
1 kg tikvica
500 g feta sira
1 kisela pavlaka (180 g)
3 jajeta
Za premazivanje:
1 jaje
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 kesice praška za pecivo
Priprema:
Tikvice oljuštite i izrendajte, pa stavite u posudu i posolite. Ostavite nekih 15 minuta da puste vodu, pa dobro procedite. Umutite jaja, pa dodajte mrvljenu fetu i kiselu pavlaku. Posolite i sve dobro sjedinite. Premažite koru smesom i urolajte, pa napravite puža. Stavite na sredinu tepsije. Sledeću koru premažite filom i urolajte, pa obmotajte oko puža na sredini. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Ako vam je lakše svaku koru možete da zgužvate i umočite u fil, pa da ređate u tepsiju. Ako se odlučite za drugu verziju onda obavezno dno tepsije obložite korom. Umutite jaje, pa dodajte ulje, mleko i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i prelijte preko gibanice. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva
FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite
OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu
OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)