BOGATA I RASKOŠNA PITA Najukusnija gibanica sa sirom i tikvicama, savršeno zadovoljstvo
skoristite sezonu tikvica i u nadev dodajte ovo povrće koje svi vole.

Sastojci:
500 g kora za pitu
1 kg tikvica
500 g feta sira
1 kisela pavlaka (180 g)
3 jajeta
Za premazivanje:
1 jaje
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 kesice praška za pecivo
Možda vas zanima:

PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva

FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite

OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu

OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
Priprema:
Tikvice oljuštite i izrendajte, pa stavite u posudu i posolite. Ostavite nekih 15 minuta da puste vodu, pa dobro procedite. Umutite jaja, pa dodajte mrvljenu fetu i kiselu pavlaku. Posolite i sve dobro sjedinite. Premažite koru smesom i urolajte, pa napravite puža. Stavite na sredinu tepsije. Sledeću koru premažite filom i urolajte, pa obmotajte oko puža na sredini. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Ako vam je lakše svaku koru možete da zgužvate i umočite u fil, pa da ređate u tepsiju. Ako se odlučite za drugu verziju onda obavezno dno tepsije obložite korom. Umutite jaje, pa dodajte ulje, mleko i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i prelijte preko gibanice. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)