Ne morate da idete u kineski restoran da biste dobro jeli OVAKVU PILETINU S BROKOLIJEM jeli bismo SVAKOG DANA
Brzinska priprema ručka koji sadrži sve sastojke potrebne za savršen dan
Piletina s brokolijem i paprikom
Sastojci:
4 male kašike soja sosa
1 kašika pirinčanog sirćeta
1 kašika meda
4 kašičice suncokretovog ulja
1 komad đumbira, koren
2 komada mladog luka
2 čena belog luka
450 g belog pilećeg nesa
1 šargarepa
200 g brokolija
1 crvena paprika
susamovo ulje
kuvani pirinač
Priprema:
U činiji oomešajte soja sos, pirinčano sirće i med. Zagrejte ulje u voku i pržite polovinu (1,5 cm) đumbira, mladog crnog i belog luka sa piletinom na jakoj vatri oko 2 minuta, dok piletina ne porumeni. Ulijte polovinu smese sa soja sosom. Nastavite da pržite na jakoj vatri, mešajući, dok se piletina ne skuva, pa sve sastojke prebacite u činiju. Zagrejte preostalu količinu ulja u voku, dodajte ostatak đumbira, seckne crni i beli luk, brokolija, šargarepe i paprike. Pržite oko minut, pa dodajte 1 dl vode. Ppoklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim umešajte preostalu količinu soja sosa, promešajte i kuvajte još malo pa ubacite pečenu piletinu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAGIČNA KOMBINACIJA Piletina sa brokolijem i prelivom od soja sosa, sočni i zdravi zalogaji
Ukusno jelo kome nećete odoleti.
KOMBINACIJA KOJOJ NEĆETE ODOLETI Piletina i brokoli savršen ručak
Pravi ručak za subotu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)