Ne morate da idete u kineski restoran da biste dobro jeli OVAKVU PILETINU S BROKOLIJEM jeli bismo SVAKOG DANA

alo.rs/I. V.

16:00

Kulinarski globus 0

Brzinska priprema ručka koji sadrži sve sastojke potrebne za savršen dan

Ne morate da idete u kineski restoran da biste dobro jeli OVAKVU PILETINU S BROKOLIJEM jeli bismo SVAKOG DANA
Shutterstock

 

Piletina s brokolijem i paprikom

Sastojci:

4 male kašike soja sosa

1 kašika pirinčanog sirćeta

1 kašika meda

4 kašičice suncokretovog ulja

1 komad đumbira, koren

2 komada mladog luka

2 čena belog luka

450 g belog pilećeg nesa

1 šargarepa

200 g brokolija

1 crvena paprika

susamovo ulje

kuvani pirinač

Priprema:

U činiji oomešajte soja sos, pirinčano sirće i med. Zagrejte ulje u voku i pržite polovinu (1,5 cm) đumbira, mladog crnog i belog luka sa piletinom na jakoj vatri oko 2 minuta, dok piletina ne porumeni. Ulijte polovinu smese sa soja sosom. Nastavite da pržite na jakoj vatri, mešajući, dok se piletina ne skuva, pa sve sastojke prebacite u činiju. Zagrejte preostalu količinu ulja u voku, dodajte ostatak đumbira, seckne crni i beli luk, brokolija, šargarepe i paprike. Pržite oko minut, pa dodajte 1 dl vode. Ppoklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim umešajte preostalu količinu soja sosa, promešajte i kuvajte još malo pa ubacite pečenu piletinu.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading