NAJBOLJA TORTA NA SVETU Hrskavo zadovoljstvo kojim se Skandinavija ponosi
Pravite i videćete i sami.
Verdens beste
Sastojci:
150 g brašna
350 g šećera
150 g putera
5 jaja
4 kašike mleka
kašičica praška za pecivo
50 g badema u listićima
Za krem:
250 ml mleka
100 ml ruma
kesica krema od vanile
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Puter penasto umutite sa 150 g šećera, dodajte 5 žumanaca, a zatim i brašno, koje ste u posebnoj posudi pomešali sa praškom za pecivo i mlekom. Smesu sipajte u pleh, koji ste
obložili papirom za pečenje, ravnomerno ga rasporedite i ostavite sa strane. Umutite belanca sa preostalih
200 g šećera u čvrst sneg i sipajte preko testa. Poravnajte kašikom, pospite bademe iseckane na listiće i pecite 20 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi u plehu,
a za to vreme spremite fil. Pomešajte mleko i rum, dodajte krem u prahu i dobro umutite, pa sjedinite sa prethodno dobro umućenom slatkom pavlakom. Sjedinite laganim pokretima pomoću kašike. Ohlađenu koru presecite tako da dobijete dve kore, nanesite krem na jednu polovinu, a prekrijte drugom. Ukrasite po želji, ohladite nekoliko sati u frižideru pre posluženja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)