NEODOLJIVA POSLASTICA IZ KOLUMBIJE Torta koje će zadovoljiti vaša nepca
Sa razlogom je zovu jednom od najlepših.
Negra torta
Sastojci:
200 g suvih šljiva
100 g grožđa
1 čaša crnog vina
1/2 kašike ruma
250 g margarina
1 vanilin-šećer
12 jaja
1 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica mlevenog cimeta
1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog karanfilića
1 kašika ekstrakta vanile
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Suvo voće sameljite i odložite sa strane. U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić
i muškatni oraščić , pa odložite. Mikserom umutite margarin i šećer, pa dodajte vanilu i jaja. Potom nastavite
sa mešanjem još minut, dok se smesa ne sjedini. Zatim dodajte suve sastojke, pa promešajte. Pridodajte voće i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Stavite smesu u kalup za pečenje, pa pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni. Izvadite tortu iz kalupa, pa je prelijte rumom i crnim vinom. Po želji istopite čokoladu pa glazirajte tortu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)