Piletina "Francese": Belo meso u sosu od vina, izglasan za najbolji recept ikada
Sastojke imate kod kuće samo ih niste kombinovali ovako
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1/2 šolje brašna
- 2 jajeta
- 1 šaka svežeg peršuna
- 50 g parmezana
- 1 šolja belog vina
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 čen belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- 1/2 limuna
Priprema:
Posolite i pobiberite jaja, pa ih umutite. Dodajte sitno secakni peršun (pola količine), kao i parmezan. Promešajte.
Isecite meso na šnicle, pa ga izlupajte. U tanjir sipajte brašno, pa uvaljajte piletinu, otresite višak. Zatim stavite meso u smesu sa jajima, pa u tiganj u kojem ste prethodno zagrejali ulje i puter. Ispržite piletinu sa obe strane i isključite šporet.
Izvadite meso i u isti tiganj sipajte vino, pa bujon i sitno seckani ili izgnječeni beli luk. Na kraju sipajte limunov sok i ostavite da tečnost ispari na jačoj temperaturi nekih 2 minuta. Dodajte preostalu polovinu seckanog peršuna i ostatak putera i mešajte dok se puter ne rastopi na tihoj vatri. Vratite piletinu u sos i nastavite da zagrevate piletinu na laganoj vatri ne više od 30 sekundi.
Možda vas zanima:
UKUSAN OBROK SPREMAN ZA POLA SATA Pohovana piletina sa senfom, idealan je ručak kada želite da počastite goste
S obzirom da volim pohovanje, a ne volim duboko ulje, gotovo uvek pohujem u rerni. Ukus je isti, a broj kalorija se znatno smanjuje
PILEĆE BELO MESO U KISELO - SLATKOM SOSU Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva
Obavezno isprobajte recept za belo meso u kiselo - slatkom sosu
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)