Piletina "Francese": Belo meso u sosu od vina, izglasan za najbolji recept ikada
Sastojke imate kod kuće samo ih niste kombinovali ovako

Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1/2 šolje brašna
- 2 jajeta
- 1 šaka svežeg peršuna
- 50 g parmezana
- 1 šolja belog vina
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 čen belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- 1/2 limuna
Priprema:
Posolite i pobiberite jaja, pa ih umutite. Dodajte sitno secakni peršun (pola količine), kao i parmezan. Promešajte.
Isecite meso na šnicle, pa ga izlupajte. U tanjir sipajte brašno, pa uvaljajte piletinu, otresite višak. Zatim stavite meso u smesu sa jajima, pa u tiganj u kojem ste prethodno zagrejali ulje i puter. Ispržite piletinu sa obe strane i isključite šporet.
Izvadite meso i u isti tiganj sipajte vino, pa bujon i sitno seckani ili izgnječeni beli luk. Na kraju sipajte limunov sok i ostavite da tečnost ispari na jačoj temperaturi nekih 2 minuta. Dodajte preostalu polovinu seckanog peršuna i ostatak putera i mešajte dok se puter ne rastopi na tihoj vatri. Vratite piletinu u sos i nastavite da zagrevate piletinu na laganoj vatri ne više od 30 sekundi.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)