Piletina "Francese": Belo meso u sosu od vina, izglasan za najbolji recept ikada

trpeza.rs

08:40

Kulinarski globus 0

Sastojke imate kod kuće samo ih niste kombinovali ovako

Piletina "Francese": Belo meso u sosu od vina, izglasan za najbolji recept ikada
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • 1/2 šolje brašna
  • 2 jajeta
  • 1 šaka svežeg peršuna
  • 50 g parmezana
  • 1 šolja belog vina 
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1 čen belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike putera
  • 1/2 limuna

Priprema:

Posolite i pobiberite jaja, pa ih umutite. Dodajte sitno secakni peršun (pola količine), kao i parmezan. Promešajte.

Isecite meso na šnicle, pa ga izlupajte. U tanjir sipajte brašno, pa uvaljajte piletinu, otresite višak. Zatim stavite meso u smesu sa jajima, pa u tiganj u kojem ste prethodno zagrejali ulje i puter. Ispržite piletinu sa obe strane i isključite šporet.

Izvadite meso i u isti tiganj sipajte vino, pa bujon i sitno seckani ili izgnječeni beli luk. Na kraju sipajte limunov sok i ostavite da tečnost ispari na jačoj temperaturi nekih 2 minuta. Dodajte preostalu polovinu seckanog peršuna i ostatak putera i mešajte dok se puter ne rastopi na tihoj vatri. Vratite piletinu u sos i nastavite da zagrevate piletinu na laganoj vatri ne više od 30 sekundi.

Komentari (0)

Loading