PILEĆE BELO MESO U KISELO - SLATKOM SOSU Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva
Obavezno isprobajte recept za belo meso u kiselo - slatkom sosu
Ako volite da jedete belo meso, a dosadili su vam klasični načini spremanja, kao što je pohovanje ili prženje onda vam predlažemo da ga napravite u fantastičnom kiselo - slatkom sosu.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 60 g brašna
- 4 kocke putera ( može i maslinovo ulje ako više volite)
- 4 čena belog luka
- 1,5 kašika sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 90 g meda
Priprema:
Belo meso sa jedne strane isecite u uzduž i popreko, ali ne do kraja. Treba da napravite oblik kocke.
Posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Ispržite na istopljenom puteru (3 kocke), pa dodajte sitno seckan beli luk. Dodajte još jednu kocku putera i sipajte sirće, med i soja sosa. Promešajte.
Pržite još minut, dva, pa izvadite iz tiganja i prelijte sosom. Ukrasite seckanim peršunom ili vlašcem, ako želite.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE RUČAK ZA 15 MINUTA! Piletinu u neodoljivom sosu smazaćete za čas
Sigurno niste pravili obrok na ovakav način.
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
JEDNOSTAVNA PRIPREMA FANTASTIČNOG VARIVA Fin ručak na kašiku idealan za celu porodicu
Umesto piletine, možete staviti neku drugu vrstu mesa.
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)