POSLASTICA KOJA NEMA GREŠKE Tart po francuskom receptu pravićete stalno
Znaju Francuzi šta je dobro.
Tart od breskve
Sastojci:
Za koru:
300 g brašna
100 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
150 g putera
Za fil:
200 ml kisele pavlake
100 g šećera
2 kašičice vanilin šećera
250 g bresaka
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite, odvojte jednu malu lopticu testa i ostavite sa strane, a od većeg dela formirajte koru u kalupu za tart i ostavite da se hladi u frižideru. Za fil, kiselu pavlaku izmešajte sa šećerom i dve kašičice vanilin šećera. Dodajte iseckane breskve, dobro
sjedinite i rasporedite preko kore. Razvijte lopticu testa koju ste odvojili i napravite od nje tračice, pa rasporedite preko fila, kako biste dobili „šuplju“ koru odozgo. Pecite 25-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
EKSPRESNO BRZA TORTA Kremasta i ukusna poslastica za iznenadne goste
Oduševićete se lakoćom pravljenja.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)