POSLASTICA KOJA NEMA GREŠKE Tart po francuskom receptu pravićete stalno

Izvor: Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Znaju Francuzi šta je dobro.

POSLASTICA KOJA NEMA GREŠKE Tart po francuskom receptu pravićete stalno
Shutterstock

Tart od breskve

Sastojci:

Za koru:

300 g brašna

100 g šećera

1 kašičica praška za pecivo

150 g putera

Za fil:

200 ml kisele pavlake

100 g šećera

2 kašičice vanilin šećera

250 g bresaka

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite, odvojte jednu malu lopticu testa i ostavite sa strane, a od većeg dela formirajte koru u kalupu za tart i ostavite da se hladi u frižideru. Za fil, kiselu pavlaku izmešajte sa šećerom i dve kašičice vanilin šećera. Dodajte iseckane breskve, dobro 
sjedinite i rasporedite preko kore. Razvijte lopticu testa koju ste odvojili i napravite od nje tračice, pa rasporedite preko fila, kako biste dobili „šuplju“ koru odozgo. Pecite 25-30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading