ZOVU GA I OBRNUTIM JELOM Kako brzo i jednostavno da pripremite MAGLUBU

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Nije komplikovano koliko izgleda.

ZOVU GA I OBRNUTIM JELOM Kako brzo i jednostavno da pripremite MAGLUBU
Shutterstock

Magluba - Obrnuto jelo

Sastojci:

500 g belog mesa

400 g pirinča

1 čen belog luka

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

2 patlidžana

3 paradajza

100 g karfiola

50 g badema

prstohvat kima

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 vezica peršuna

Priprema:

Prokuvajte belo meso, pa ga ostavite sa strane. Isto uradite i sa pirinčem. Zatim u većem tiganju propržite patlidžan, koji ste prethodno isekli na listiće, izrendanu šargarepu, cvetiće karfiola i luk. Posolite i pobiberite, pa dinstajte na tihoj vatri. Kada je povrće gotovo, uzmite jednu veću šerpu i lepo je podmažite sa svih strana. Zatim uzmite patlidžan, pa poređajte po dnu, pridodajte mu kolutove paradajza, pa pospite sitno iseckan beli luk. Potom stavite pirinač, pa iscepkano belo meso, pa opet pirinač i ostatak povrća. Za sam kraj začinite kimom i bademom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading