ZOVU GA I OBRNUTIM JELOM Kako brzo i jednostavno da pripremite MAGLUBU
Nije komplikovano koliko izgleda.
Magluba - Obrnuto jelo
Sastojci:
500 g belog mesa
400 g pirinča
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2 patlidžana
3 paradajza
100 g karfiola
50 g badema
prstohvat kima
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 vezica peršuna
Priprema:
Prokuvajte belo meso, pa ga ostavite sa strane. Isto uradite i sa pirinčem. Zatim u većem tiganju propržite patlidžan, koji ste prethodno isekli na listiće, izrendanu šargarepu, cvetiće karfiola i luk. Posolite i pobiberite, pa dinstajte na tihoj vatri. Kada je povrće gotovo, uzmite jednu veću šerpu i lepo je podmažite sa svih strana. Zatim uzmite patlidžan, pa poređajte po dnu, pridodajte mu kolutove paradajza, pa pospite sitno iseckan beli luk. Potom stavite pirinač, pa iscepkano belo meso, pa opet pirinač i ostatak povrća. Za sam kraj začinite kimom i bademom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)