ZOVU GA I OBRNUTIM JELOM Kako brzo i jednostavno da pripremite MAGLUBU
Nije komplikovano koliko izgleda.
Magluba - Obrnuto jelo
Sastojci:
500 g belog mesa
400 g pirinča
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2 patlidžana
3 paradajza
100 g karfiola
50 g badema
prstohvat kima
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 vezica peršuna
Priprema:
Prokuvajte belo meso, pa ga ostavite sa strane. Isto uradite i sa pirinčem. Zatim u većem tiganju propržite patlidžan, koji ste prethodno isekli na listiće, izrendanu šargarepu, cvetiće karfiola i luk. Posolite i pobiberite, pa dinstajte na tihoj vatri. Kada je povrće gotovo, uzmite jednu veću šerpu i lepo je podmažite sa svih strana. Zatim uzmite patlidžan, pa poređajte po dnu, pridodajte mu kolutove paradajza, pa pospite sitno iseckan beli luk. Potom stavite pirinač, pa iscepkano belo meso, pa opet pirinač i ostatak povrća. Za sam kraj začinite kimom i bademom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)