ZOVU GA I OBRNUTIM JELOM Kako brzo i jednostavno da pripremite MAGLUBU

Izvor: Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Nije komplikovano koliko izgleda.

ZOVU GA I OBRNUTIM JELOM Kako brzo i jednostavno da pripremite MAGLUBU
Shutterstock

Magluba - Obrnuto jelo

Sastojci:

500 g belog mesa

400 g pirinča

1 čen belog luka

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

2 patlidžana

3 paradajza

100 g karfiola

50 g badema

prstohvat kima

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 vezica peršuna

Priprema:

Prokuvajte belo meso, pa ga ostavite sa strane. Isto uradite i sa pirinčem. Zatim u većem tiganju propržite patlidžan, koji ste prethodno isekli na listiće, izrendanu šargarepu, cvetiće karfiola i luk. Posolite i pobiberite, pa dinstajte na tihoj vatri. Kada je povrće gotovo, uzmite jednu veću šerpu i lepo je podmažite sa svih strana. Zatim uzmite patlidžan, pa poređajte po dnu, pridodajte mu kolutove paradajza, pa pospite sitno iseckan beli luk. Potom stavite pirinač, pa iscepkano belo meso, pa opet pirinač i ostatak povrća. Za sam kraj začinite kimom i bademom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading