NEOBIČNO JELO SA ISTOKA Mansaf je pravi jordanski dragulj trpeze

Izvor: Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Svima će se dopasti.

NEOBIČNO JELO SA ISTOKA Mansaf je pravi jordanski dragulj trpeze
Shutterstock

Mansaf - Meso sa pirinčem

Sastojci:

4 l jogurta

1 kg pirinča

1 jaje

3 parčeta hleba

orah, badem kikiriki, indijski orah

so, biber

peršun

2 kg jagnjećeg mesa

maslac

Priprema:

Prvo skuvajte meso. Iskoristite vodu od mesa za kuvanje pirinča. Jogurt takođe odvojeno stavite da kuva, dodajte mu žumance, pa dobro mešajte sve vreme dok ne počne da vri. Orahe, bademe, kikiriki i indijski orah propržite na maslacu na laganoj vatri i dodajte peršun. Kada je sve gotovo, u tepsiju poređajte hleb, zatim ga prelijte jogurtom, onda dodajte pirinač, zatim meso, posolite i pobiberite, pospite smesom oraha, kikirikija i badema te zalijte ostatkom jogurta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading