NEOBIČNO JELO SA ISTOKA Mansaf je pravi jordanski dragulj trpeze

Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Svima će se dopasti.

NEOBIČNO JELO SA ISTOKA Mansaf je pravi jordanski dragulj trpeze
Shutterstock

Mansaf - Meso sa pirinčem

Sastojci:

4 l jogurta

1 kg pirinča

1 jaje

3 parčeta hleba

orah, badem kikiriki, indijski orah

so, biber

peršun

2 kg jagnjećeg mesa

maslac

Priprema:

Prvo skuvajte meso. Iskoristite vodu od mesa za kuvanje pirinča. Jogurt takođe odvojeno stavite da kuva, dodajte mu žumance, pa dobro mešajte sve vreme dok ne počne da vri. Orahe, bademe, kikiriki i indijski orah propržite na maslacu na laganoj vatri i dodajte peršun. Kada je sve gotovo, u tepsiju poređajte hleb, zatim ga prelijte jogurtom, onda dodajte pirinač, zatim meso, posolite i pobiberite, pospite smesom oraha, kikirikija i badema te zalijte ostatkom jogurta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading