NEOBIČNO JELO SA ISTOKA Mansaf je pravi jordanski dragulj trpeze
Svima će se dopasti.
Mansaf - Meso sa pirinčem
Sastojci:
4 l jogurta
1 kg pirinča
1 jaje
3 parčeta hleba
orah, badem kikiriki, indijski orah
so, biber
peršun
2 kg jagnjećeg mesa
maslac
Priprema:
Prvo skuvajte meso. Iskoristite vodu od mesa za kuvanje pirinča. Jogurt takođe odvojeno stavite da kuva, dodajte mu žumance, pa dobro mešajte sve vreme dok ne počne da vri. Orahe, bademe, kikiriki i indijski orah propržite na maslacu na laganoj vatri i dodajte peršun. Kada je sve gotovo, u tepsiju poređajte hleb, zatim ga prelijte jogurtom, onda dodajte pirinač, zatim meso, posolite i pobiberite, pospite smesom oraha, kikirikija i badema te zalijte ostatkom jogurta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)