NEOBIČNO JELO SA ISTOKA Mansaf je pravi jordanski dragulj trpeze
Svima će se dopasti.
Mansaf - Meso sa pirinčem
Sastojci:
4 l jogurta
1 kg pirinča
1 jaje
3 parčeta hleba
orah, badem kikiriki, indijski orah
so, biber
peršun
2 kg jagnjećeg mesa
maslac
Priprema:
Prvo skuvajte meso. Iskoristite vodu od mesa za kuvanje pirinča. Jogurt takođe odvojeno stavite da kuva, dodajte mu žumance, pa dobro mešajte sve vreme dok ne počne da vri. Orahe, bademe, kikiriki i indijski orah propržite na maslacu na laganoj vatri i dodajte peršun. Kada je sve gotovo, u tepsiju poređajte hleb, zatim ga prelijte jogurtom, onda dodajte pirinač, zatim meso, posolite i pobiberite, pospite smesom oraha, kikirikija i badema te zalijte ostatkom jogurta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)