MALE, SLATKE, NEODOLJIVE Original recept za američke palačinke mekane kao duša
Američke palačinke se razlikuju od klasičnih – manje su i deblje. One su neka vrsta slatkog hleba pljosnatog oblika i Amerikanci ih najčešće jedu za doručak.
Sastojci:
2,5 čaše (od 200 ml) brašna
2 čaše mleka
2 jaja
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše ulja
1/2 čaše šećera
1 kesica praška za pecivo
1 prstohvat soli
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca i sve tečne sastojke, pa mutiti malo mikserom. Dodati brašno, prašak za pecivo, so i mutiti kratko najsporijom brzinom da smesa nema grudvice. Pecite male palačinke (za jednu je dovoljno 3 kašike testa) na vrelom tiganju podmazanom uljem. Čim stavite prvu palačinku smanjite temperaturu duplo. Palačinku okrenite kad počne da izlaze balončići. Vruće ih premažite s malo putera i slažite jednu na drugu kako bi ostale meke i sočne. Jedite sa kremom, džemom, medom...
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Mekane i vazdušaste, nimalo ne zaostaju za originalom
Samo dodajte javorov sirup ili med.
AMERIČKE PALAČINKE Donosimo vam originalni recept, biće sočne i vazdušaste
Služite uz sladoled.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)