SLADUNJAVO KISELKASTA SUPA Obrok iz Francuske postaće vam svakodnevan
Uz nekoliko sastojaka napraviti odlično jelo na kašiku.
Francuska supa od luka
Sastojci:
30 g maslaca
1 kašika ulja
675 g crvenog luka
1 kašičica šećera
so i biber
1,2 dl crnog vina
2 kašike pšeničnog brašna
1,5 l goveđe kocke za supu
1 čen belog luka
4 kriške hleba
120 g sira
4 kašičice brendija ili ruma
Priprema:
Crni luk tanko naseckti, a beli iseći na polovine. Hleb tostirati. Na slaboj vatri u velikoj šerpi otopiti maslac i ulje. Umešati luk i šećer, posoliti i pobiberiti. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Prelijte vinom i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom i mešajte još dva minuta. Umešajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Vatru, smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa oko 30 minuta. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Kriške hleba istrljajte belim lukom i stavite u svaku činiju. Pospite narendanim sirom i prema želji zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
ZNAJU ŠVEĐANI ZA DOBAR UKUS Supa od OVOG voća njihovo je najpoznatije jelo
Cela porodica se okupi za ručkom.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)