SLADUNJAVO KISELKASTA SUPA Obrok iz Francuske postaće vam svakodnevan
Uz nekoliko sastojaka napraviti odlično jelo na kašiku.
Francuska supa od luka
Sastojci:
30 g maslaca
1 kašika ulja
675 g crvenog luka
1 kašičica šećera
so i biber
1,2 dl crnog vina
2 kašike pšeničnog brašna
1,5 l goveđe kocke za supu
1 čen belog luka
4 kriške hleba
120 g sira
4 kašičice brendija ili ruma
Priprema:
Crni luk tanko naseckti, a beli iseći na polovine. Hleb tostirati. Na slaboj vatri u velikoj šerpi otopiti maslac i ulje. Umešati luk i šećer, posoliti i pobiberiti. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Prelijte vinom i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom i mešajte još dva minuta. Umešajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Vatru, smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa oko 30 minuta. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Kriške hleba istrljajte belim lukom i stavite u svaku činiju. Pospite narendanim sirom i prema želji zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
ZNAJU ŠVEĐANI ZA DOBAR UKUS Supa od OVOG voća njihovo je najpoznatije jelo
Cela porodica se okupi za ručkom.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)