ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!

Izvor: Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas neobičan ukus.

supa
Shutterstock

Bantan - Supa sa jagnjetinom

Sastojci:

1,5 l vode

200 g brašna

200 g jagnjetine

1 veza mladog luka

so, biber

2 zvezdasta anisa

1/2 kašičice kurkume

3 g cimeta

0,5 dl ulja

Priprema:

U hladnu vodu stavite jagnjetinu seckanu na kockice, posolite, pobiberite, stavite anis, kurkumu i cimet. Ostavite da proključa. U posudu sa brašnom dodajte malo proključale supe i grubo promešajte kašikom, 
tako da se dobije žitko testo. Kada je jagnjetina praktično kuvana, dodajte mladi luk sečen na krupne kolutove i ostavite da ključa još 10 minuta. U šerpu sipajte ulje, a nakon toga sipajte testo kašiku po kašiku, tako da se dobiju razdvojene valjuške. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading