ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!

Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas neobičan ukus.

supa
Shutterstock

Bantan - Supa sa jagnjetinom

Sastojci:

1,5 l vode

200 g brašna

200 g jagnjetine

1 veza mladog luka

so, biber

2 zvezdasta anisa

1/2 kašičice kurkume

3 g cimeta

0,5 dl ulja

Priprema:

U hladnu vodu stavite jagnjetinu seckanu na kockice, posolite, pobiberite, stavite anis, kurkumu i cimet. Ostavite da proključa. U posudu sa brašnom dodajte malo proključale supe i grubo promešajte kašikom, 
tako da se dobije žitko testo. Kada je jagnjetina praktično kuvana, dodajte mladi luk sečen na krupne kolutove i ostavite da ključa još 10 minuta. U šerpu sipajte ulje, a nakon toga sipajte testo kašiku po kašiku, tako da se dobiju razdvojene valjuške. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading