ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!

Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas neobičan ukus.

supa
Shutterstock

Bantan - Supa sa jagnjetinom

Sastojci:

1,5 l vode

200 g brašna

200 g jagnjetine

1 veza mladog luka

so, biber

2 zvezdasta anisa

1/2 kašičice kurkume

3 g cimeta

0,5 dl ulja

Priprema:

U hladnu vodu stavite jagnjetinu seckanu na kockice, posolite, pobiberite, stavite anis, kurkumu i cimet. Ostavite da proključa. U posudu sa brašnom dodajte malo proključale supe i grubo promešajte kašikom, 
tako da se dobije žitko testo. Kada je jagnjetina praktično kuvana, dodajte mladi luk sečen na krupne kolutove i ostavite da ključa još 10 minuta. U šerpu sipajte ulje, a nakon toga sipajte testo kašiku po kašiku, tako da se dobiju razdvojene valjuške. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading